V Banjaluki zmaga Simona Ovna, na stopničkah še Žnidarčič, Urankar in Žganjar.

0
315

Najboljši slovenski spustaši na divjih vodah se ta konec tedna mudijo v Bosni in Hercegovini. Danes je v Banjaluki potekala mednarodna tekma za točke ICF v klasičnem spustu, jutri pa bo na sporedu še evropski pokal v sprintu na divjih vodah. Obe tekmi sta tudi izbirni tekmi za sestavo slovenske reprezentance. Slovenski kajakaši so bili v klasiki odlični, saj so Simon Oven, Nejc Žnidarčič in Anže Urankar poskrbeli za trojno zmago. Med kanuisti je bil Luka Žganjar tretji.

Na sicer relativno kratki progi klasičnega spusta, za katero so najboljši potrebovali le devet minut in pol veslanja, se je najbolj izkazal Ljubljančan Simon Oven, ki je po zmagi na domači tekmi v klasičnem spustu pretekli vikend tudi tokrat pokazal, da je pred prihajajočim evropskim prvenstvom, ki ga bo maja gostilo Skopje, v dobri formi.

Po tekmi je Simon Oven povedal: »Današnja tekma je bila kratka, tako da je bilo treba že s starta začeti na polno. Vedel sem, da bodo majhne razlike, saj je bil nivo reke visok in je bil hiter tok, v takšnih primerih pa tok vse hitro prinese v cilj. Izkazalo se je, da je bilo res tako in so bile razlike med nami zelo majhne. Cilj letošnje sezone je sicer biti dober v klasiki na evropskem prvenstvu. Bomo videli, kaj bo.«

Na drugo mesto med kajakaši je s pet sekundnim zaostankom priveslal Nejc Žnidarčič, tretji pa je bil Anže Urankar. Tik pod zmagovalnimi stopničkami je klasični spust zaključil Vid Debeljak, Tim Novak je bil šesti, Maks Frančeškin sedmi, med najboljšo deseterico, kot deveti, pa je preizkušnjo končal tudi Vid Svetina.

Na zmagovalne stopničke med kanuisti se je povzpel Luka Žganjar, ki je zaostal le za Hrvatoma Tomislavom Lepanom in Jadranom Zonjićem. Matej Hočevar, ki je prav tako veslal v konkurenci kanuistov, je bil na koncu sedmi.

V nedeljo bo na Vrbasu potekala še tekma ECA evropskega pokala v sprintu na divjih vodah, kjer bodo slovenski spustaši znova glavni favoriti za stopničke.