V K1 je zmagal Tine Kancler, v C1 Urh Turnšek, v K1ž in C1ž Lea Novak.

0
436

Soške brzice so gostile prvo izbirno tekmo za sestavo slovenske mladinske reprezentance v slalomu na divjih vodah. V Solkanu so bili v ospredju predstavniki domačega kluba, kjer je Tine Kancler zmagal med kajakaši, bil pa tudi tretji med kanuisti, predstavnica tacenskega kluba Lea Novak je bila najhitrejša tako v kajaku kot kanuju, med kanuisti pa je bil najboljši Celjan Urh Turnšek.

V kategoriji dvojcev sta nastopila le Maj in Vid Oštrbenk, ki sta tekmovala tudi v konkurenci kanuistov ter kajakašev. Vid Oštrbenk je finalno vožnjo kajakašev končal na tretjem mestu, saj sta se pred njim na prvi izbirni tekmi za sestavo mladinske reprezentance zvrstila le Tine Kancler in Lan Tominc.

Tine Kancler je bil uspešen tudi v kanuju, kjer je zasedel tretje mesto. V tej kategoriji je bil najhitrejši Urh Turnšek, drugo mesto pa si je priveslal Nejc Polenčič. Med kajakašicami je bila najuspešnejša Lea Novak, druga je bila Eva Alina Hočevar, tretja pa Eva Jeklin. Lea Novak in Eva Alina Hočevar sta se preizkusili tudi v kanuju, kjer je bila prav tako najspretnejša Lea Novak, Eva Alina Hočevar pa je zasedla drugo mesto.

Poleg izbirne tekme za mladince so v Solkanu izvedli tudi odprto tekmovanje za člane ter tekmovalce in tekmovalke v kategoriji U14. Z veliko prednostjo skoraj petih sekund in pol je med kanuisti slavil Anže Berčič, pred Blažem Cofom in Luko Božičem, med kajakašicami je bila najboljša Eva Terčelj, ki je Švedinjo Monika Mitasikovo prehitela za šest sekund, tretja je bila Ajda Novak. Med kajakaši se je na prvo mesto uvrstil Martin Srabotnik, na drugo Žan Jakše, na tretje pa Simon Brus. Najbolj tesno je bilo med kanuistkami, kjer je Alja Kozorog za vsega osem stotink sekunde prehitela Nino Bizjak, Sara Belingar pa je  bila tretja.

 

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/?p=2613