Drugi dan sprinterskih izbirnih tekem najhitrejši Zakrajšek, Ostermanova in Šmit.

0
586

V Zagrebu so na Jarunu izvedli še drugi dan izbirnih tekem za sestavo slovenske reprezentance v sprintu na mirnih vodah. V preizkušnjah na 1000 in 500 metrov so bili najhitrejši Jošt Zakrajšek, Rok Šmit in Anja Osterman.

Primorska kajakašica Anja Osterman je po uspešnih sobotnih nastopih na 200 metrov v cilj izbirnih tekem najhitreje priveslala tudi na 500-metrski razdalji. Bila je najhitrejša v obeh nastopih na tej razdalji. V prvi tekmi se ji je najbolj približala Špela Ponomarenko Janić, tretja je bila Avstrijka Viktoria Schwarz, četrta pa Mia Medved. V drugem nastopu pa se je za Anjo Osterman uvrstila Schwarzova, tretja je bila Ponomarenko Janićeva, četrta Avstrijka Ana Lehaci, peta pa Mia Medved.

Tekmovalce je čakal še en nastop na 1000 metrov. Tako kot v soboto je s progo najhitreje opravil Jošt Zakrajšek, ki je bil skoraj šest sekund hitrejši od Alana Apollonia, tretji pa je bil Jan Markelj.

Zakrajšek je bil prvi tudi v prvi tekmi na 500 metrov, kjer sta se za njim zvrstila Rok Šmit in Alan Apollonio, v drugi tekmi na tej razdalji pa je zmagal Rok Šmit, pred Alanom Apolloniem in Joštom Zakrajškom.

Nastopali so tudi tekmovalci in tekmovalke v mladinski konkurenci. Med kajakaši na 1000 metrov je zmagal Matevž Manfreda, pred Alenom Mugerlijem in Jakobom Stojanovičem, med kajakašicami pa je slavila Manca Mikelj, pred Nejo Vodopivec in Tjašo Mikelj.

Sledile so še tekme na 500 metrov. V obeh nastopih so se v enakem vrstnem redu mladincev zvrstili Miha Fartek, Matevž Manfreda in Alen Mugerli, med kajakašicami pa Manca Mikelj, Neja Vodopivec in Tjaša Mikelj.

Predvidoma v ponedeljek bo strokovni svet v razpravo prejel imena kandidatov za sestavo slovenske reprezentance, ki bo letos nastopala na največjih tekmovanjih, po soglasju strokovnega sveta pa bo predlagane člane ekipe dokončno moralo potrditi še predsedstvo Kajakaške zveze Slovenije.

 

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/wp-content/uploads/SprintIzbirneZagreb2019-rezultati-nedelja.pdf