Državni prvaki v slalomu na divjih vodah so Kauzer, Savšek, Terčeljeva in Kozorogova.

0
297

V Hrastniku je danes potekalo državno prvenstvo v slalomu na divjih vodah. V absolutni konkurenci so se naslovov državnih prvakov veselili Peter Kauzer med kajakaši, Eva Terčelj med kajakašicami, Alja Kozorog med kanuistkami in Benjamin Savšek med kanuisti. Poleg članskih naslovov so danes razdelili še kolajne med mlajšimi člani ter mladinci in mlajšimi mladinci.

Peter Kauzer na domači progi v Hrastniku ni imel nikakršnih težav in je prišel do novega naslova državnega prvaka. Bil je skoraj šest sekund hitrejši od najbližjega zasledovalca Žana Jakšeta, na tretjem mestu pa je državno prvenstvo končal Vid Kuder Marušič.

Jakše in Kuder Marušič sta bila prva in druga med mlajšimi člani, tretji pa je bil Lan Tominc. Slednji je osvojil naslova tako med mladinci kot mlajšimi mladinci. Med mladinci sta mu družbo na zmagovalnem odru delala Luka Oplotnik in Vid Oštrbenk, med mlajšimi mladinci pa Jan Ločnikar in Urban Gajšek.

Med kajakašicami je s progo najbolje opravila Eva Terčelj, druga je bila svetovna mladinska prvakinja in evropska mladinska podprvakinja Eva Alina Hočevar, tretja pa Ajda Novak. Hočevarjevi so zlate kolajne podelili tako v konkurenci do 23 let, kot med mladinkami in mlajšimi mladinkami. Lea Novak je bila druga med mlajšimi članicami in mladinkami, medtem ko je srebro med mlajšimi mladinkami osvojila Zala Zanoškar. Med mlajšimi članicami je bila bronasta Alja Kozorog, med mladinkami Zala Zanoškar, med mlajšimi mladinkami pa Sara Belingar.

Med kanuisti je slavil Benjamin Savšek, pred Luko Božičem in Juretom Lenarčičem. V konkurenci kanuistov do 23 let je bil najboljši Žiga Taljat, drugi je bil Tine Kancler, tretji pa Klemen Vidmar. V mladinski konkurenci je bil najhitrejši Juš Javornik, drugo mesto je zasedel Jaka Bernat, tretje pa Nejc Polenčič. Najboljši mlajši mladinec je bil Martin Gale, drugi je bil Maj Oštrbenk, tretji pa Nik Gerčer.

Tekmovale so tudi kanuistke. Med članicami je naslov pripadel Alji Kozorog, druga je bila Nina Bizjak, tretja pa Eva Terčelj. Kozorogova in Bizjakova sta bili prva in druga med mlajšimi članicami, na tretje mesto pa se je uvrstila Eva Alina Hočevar. Slednja je slavila med mladinkami, pred Leo Novak in Heleno Domajnko.

Izvedene so bile tudi ekipne tekme. V konkurenci kajakašev so med člani zmagali člani Soških elektrarn Niko Testen, Tine Kancler in Erazem Šavli, pred predstavniki Tacna (Val Manfreda Vidrih, Žan Jakše, Vid Kuder Marušič) in Celjani (Simon Brus, David Rozman, Izak Jenko).

V mladinski konkurenci so državni prvaki postali Šrefan Božič, Urban Gajšek in Jakob Šavli (KK Soške elektrarne), drugi so bili njihovi klubski kolegi Vid Polenčič, Rok Bezeljak in Andraž Pavšič, tretji pa predstavniki KKK Tacen Twan Lange, Jaka Miljavec in Lenart Burgar.

Po pričakovanjih so v kanuju zmagali Benjamin Savšek, Jure Lenarčič in Anže Berčič (KKK Tacen), drugi so bili Žiga Taljat, Tine Kancler in Luka Božič, tretji pa Jakob Jeklin, Nejc Polenčič in Sašo Taljat (vsi KK Soške elektrarne).

Med kajakašicami je zmaga po zaslugi Helene Domajnko, Ajde Novak in Eve Terčelj odšla na KKK Ljubljana, druge so bile Asja Jug, Alja Kozorog in Sara Belingar, tretje pa Eva Jeklin, Neja Velišček in Zarja Turk (vse KK Soške elektrarne).

Vsi rezultati: https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/dpslalom-hrastnik-2018-f-zq-h.pdf