Državno prvenstvo na 5000 m prestavljeno na nedeljo

0
549

Most na Soči – Obilno deževje v zadnjih dneh je prirediteljem državnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah na 5000 metrov nekoliko prekrižalo načrte. Tekmovanje, ki bi najprej moralo biti na sporedu v soboto, so prestavili na nedeljo, saj je pretok reke Soče previsok za izvedbo tekme.


Tekmovanje bo tako na programu dan kasneje, v nedeljo, 20. marca 2011, s startom ob 11. uri. Start bo pri Morei na Mostu na Soči. Prireditelji iz Kajak kanu kluba Soške elektrarne na startu pričakujejo vse slovenske mirnovodaše, manjkala bo le Špela Ponomarenko, ki bo priprave na Portugalskem zaključila šele ob koncu meseca. Lansko leto si je državni naslov med kajakaši priveslal Jernej Župančič Regent, ki pa je odpor drugouvrščenega Jošta Zakrajška strl šele v zadnjih 100 metrih proge. Glede na prikazano v pripravljalnem obdobju bo resen tekmec tudi Lovro Leban.


Most na Soči bo tako gostil prvo kajakaško tekmovanje v tem koledarskem letu, le teden dni kasneje pa bodo v Tacnu prvič letos tekmovali tudi slalomisti in spustaši.


Rezultati bodo v kratkem na:
http://www.socakajak-klub.si/prva_stran/