Fedja na poti okoli Balkana

0
561

Fedja Marušič se je v soboto, 19. marca ob 9.00 uri odpravil na pot okoli Balkana. Na Kajak kanu klubu Ljubljana na Livadi so se od njega poslovili številni prijatelji. Več deset pa se jih je odločilo tudi Fedjo pospremit na prvi etapi do Hrastnika.
 
Na novinarski konferenci, potekala je kajpak na vodi, je Fedja predstavil svoje plane in svoje plovilo – čoln, ki mu bo družbo delal na okoli 100 dni dolgi poti. Čoln je prav poseben prototip, ki ga je Fedja razvil skupaj z Matjažem Svetkom, našim priznanim izdelovalcem plovil. 17 kilogramov težak čoln naj bi zmogel še 110 kilogramov skupnega tovora, kar ne pušča prav veliko prostora pri prtljagi in zalogah hrane in pijače, ki jo bo moral imeti s seboj. To bo po besedah Fedje zahtevalo pogostejše obnavljanje zalog predvsem pa zelo špartansko opremo, ki jo bo vzel s seboj.


Tudi sicer je Fedja obljubil, da se bo poti lotil “z glavo” in ne bo pretiraval na račun varnosti. Raje bo veslal krajše odseke pa te morda hitreje in se izogibal daljšim razdaljam na odprtem morju. Povedal pa je tudi, da bo vesel vsakega, ki se bo odločil z njim prepotovati del poti.
 
Fedja Marušič je obljubil, da bo redno pisal prispevke na svoj blog http://fenkotours.blogspot.com/