Duisburg gosti drugo tekmo svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah.

0
514

Pred sprinterji na mirnih vodah, ki so se pretekli teden mudili v madžarskem Szegedu, je druga tekma svetovnega pokala v letošnji sezoni. Tekmovanje bo potekalo na tradicionalnem prizorišču v nemškem Duisburgu, ki je poleg tekem svetovnega pokala gostilo tudi pet izvedb svetovnega prvenstva (1979, 1987, 1995, 2007, 2013)  ter evropski prvenstvi v letih 1959 in 1967. Slovenske barve bodo zastopali štirje predstavniki.

V ženski konkurenci bo ta konec tedna v slovenskih barvah veslala le Anja Osterman, saj Špela Ponomarenko Janić zaradi nosečnosti izpušča letošnjo sezono, Mia Medved, ki je z Ostermanovo v kajakaškem dvojcu nastopila v Szegedu, pa ima maturitetne obveznosti. Anja Osterman bo tako veslala v kajakaškem enojcu na 200 in 500 metrov. V petek zjutraj jo čaka nastop v kvalifikacijah na 500 metrov, v soboto pa sledijo polfinalne in finalne vožnje na tej razdalji. Prav tako v soboto so na sporedu tudi kvalifikacije na 200 metrov, medtem ko bodo polfinalne in finalne vožnje na vrsti v nedeljo.

Na treh tekmovalnih razdaljah je prijavljen Jošt Zakrajšek. V petek bo najprej veslal v kvalifikacijah kajakašev na 1000 metrov, pozno popoldne pa še v kvalifikacijah na 500 metrov. V soboto sledijo polfinalne in finalne vožnje na 1000 metrov ter polfinale na 500 metrov. V nedeljo so predvidene finalne vožnje kajakašev na 500 metrov, povsem na koncu tekmovalnega programa pa je na vrsti še tekma na 5000 metrov.

Po dve razdalji čakata Simona Blaževiča in Roka Šmita. Skupaj bosta že v petek zjutraj veslala v kvalifikacijah kajakaških dvojcev na 500 metrov. Polfinalne in finalne vožnje moških dvojcev na 500-metrski razdalji sledijo v soboto. Tako kot Zakrajšek bo Simon Blaževič v petek popoldne veslal v kvalifikacijah kajakašev na 500 metrov (polfinale je na vrsti v soboto, finale pa v nedeljo). Rok Šmit pa se bo za čim boljšo uvrstitev potegoval še na 200-metrski razdalji. Kvalifikacije so na sporedu v soboto popoldne, polfinale in finale pa v nedeljo.

 

Rezultati: http://www.results.imas-sport.com/kanuduisburg/regatta.php?competition=wettkampf_176