Ljubljana bo 16. junija gostila olimpijski dan.

0
580

16. junija bodo na stadionu Kodeljevo obeležili Olimpijski dan. Dan, ko se spominjamo začetka olimpijskih iger moderne dobe. Olimpijski dan pa ne poudarja le obeležitve rojstva sodobnih olimpijskih iger, temveč poziva k dejstvu, da je potrebno sprejeti in vzdrževati aktiven življenjski slog ter živeti olimpijske vrednote: odličnost, prijateljstvo, spoštovanje.

Zato vas Olimpijski komite Slovenije (OKS) vabi, da Olimpijski dan 2018 preživite aktivno in šport za vedno zapišete v svoja srca. Strokovnjaki s področja športa in zdravstva bodo testirali vašo telesno zmogljivost ter vam na podlagi rezultatov meritev izdelali mnenje in svetovali kako izboljšati ali ohranjati svoje sposobnosti.

Vabijo vas, da se čim prej prijavite na dogodek, saj bodo prvim 5 prijavljenim v vsaki skupini zagotovili še posebno Inbody meritev, natančno analizo razmerja med mišicami, vodo, kostno maso in maščobami, ki nudi podrobne informacije o stanju našega telesa.

Ob 13. uri bo na programu tek z olimpijci, kasneje pa sledi še druženje z najboljšimi slovenskimi športniki na olimpijskem pikniku, kjer vam olimpijsko znanje lahko prinese zanimive nagrade. Vsi udeleženci teka bodo prejeli tudi spominske majice in diplome. 

 

Več o dogajanju in ostale zanimivosti preberite na dan.olympic.si.

 

Prijave so mogoče na: http://dan.olympic.si/prijava/