Uvodni dan svetovnega pokala v Duisburgu sprinterji brez težav do polfinalnih nastopov.

0
453

V Nemčiji ta konec tedna poteka druga tekma svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah. Prvi tekmovalni dan smo v kvalifikacijah videli nastope petih slovenskih čolnov. Vsi so uvodno oviro preskočili brez težav in se uvrstili v polfinalne vožnje.

Kot prva je na tekmovališče zaveslala kajakašica Anja Osterman, ki je zjutraj nastopila v kvalifikacijah na 500 metrov. Primorka je brez vsakršnih težav prišla do polfinala, saj je v svoji kvalifikacijski skupini zasedla tretje mesto, zaostala pa le za Švedinjo Linneo Stensils in Slovakinjo Ivano Mladkovo.

Dvakrat je danes tekmoval Jošt Zakrajšek, ki je dopoldne veslal v kvalifikacijah na 1000 metrov, popoldne pa še na 500 metrov. Na obeh razdaljah si je priveslal polfinale. V 1000-metrski preizkušnji je v svoji skupini zasedel tretje mesto. Hitreje od njega sta v cilj priveslala Danec Rene Holten Poulsen in Britanec Thomas Lusty. Pozno popoldne pa je veslal še v kvalifikacijah na 500 metrov in si s šestim časom skupine prav tako zagotovil polfinalni nastop. Ta bo na sporedu jutri.

S starta se je danes dvakrat podal tudi Simon Blaževič. Tako kot Zakrajšek je popoldne veslal v kvalifikacijah kajakašev na 500 metrov. Tudi on je v svoji skupini zasedel šesto mesto in prišel do polfinala. Že zjutraj pa je Blaževič v kajakaškem dvojcu združil moči z Rokom Šmitom. Primorsko-bohinjska naveza je nastopila v kvalifikacijah na 500 metrov. V cilj sta priveslala kot šesta, kar pomeni, da bosta nastopila v polfinalu. Neposredno uvrstitev v finale so si zagotovile najhitrejše tri posadke kvalifikacijske skupine.

V soboto bodo na sporedu polfinalne in finalne vožnje kajakašic in kajakaških dvojcev na 500 metrov, polfinale in finale kajakašev na 1000 metrov, polfinale kajakašev na 500 metrov, pa tudi kvalifikacije na 200 metrov.

 

Rezultati: http://www.results.imas-sport.com/kanuduisburg/regatta.php?competition=wettkampf_176