Dve slovenski 11. mesti na SP v spustu

0
537

Garmisch-Partenkirchen, 22. maja (STA) – Po sprintu je na svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah v nemškem Garmisch Partenkirchnu potekalo tekmovanje v klasičnem spustu. Na 4,5 km dolgi progi in v izjemno težkih pogojih, bilo je hladno in deževno s petimi stopinjami Celzija, sta bila Gregor Korenjak in Lučka Cankar kot najboljša slovenska predstavnika na 11. mestih.


Lučka Cankar je prvič na veliki tekmi za zmagovalko zaostala manj kot minuto. “Vsekakor bi se končno osmo mesto slišalo bolje, kot 11. Do želenega cilja mi je zmanjkalo nekaj manj kot pet sekund. Te sem izgubila v zgornjem delu, ko sem imela bližnje srečanje z eno izmed skal, ko sem si tudi nekoliko poškodovala čoln. Z zaostankom pa sem zelo zadovoljna,” je dejala Cankarjeva.


Z doseženim je bil zadovoljen tudi edini slovenski kanuist. Po petem mestu v sprintu je Borut Horvat dodal še enajsto na klasični tekmi. “Pričakoval sem uvrstitev okrog 15. mesta. Sedaj pa sem kar 20 sekund hitrejši kot Jan Hanliak, ki me je v sprintu tesno premagal. Moram biti zadovoljen. Tak zaostanek in sama uvrstitev mi dajeta dobre obete pred tekmo svetovnega pokala prihodnji vikend na naši Soči. Ker nimamo moštva, je zame SP končano. Na Soči bom skušal predvsem v sprintu doseči zmagovalne stopničke, tudi v klasičnem spustu pa bi se lahko prebil med osmerico,” je napovedal Horvat.


Nejc Žnidarčič je med slovenskimi kajakaši nepričakovano prehitel Jerneja Korenjaka. Slednji še sam ni vedel, kje je izgubljal toliko časa, ker je pričakoval boljšo uvrstitev. Po sobotnih izidih bi slovensko moštvo na nedeljski tekmi osvojilo peto mesto, želi pa si prehiteti tudi Veliko
Britanijo. To bo glede na tretja tekmovalca obeh ekip težka naloga, iz ozadja pa bodo nevarni tudi Avstrijci in Slovaki.– Izidi:
– K1 moški:
 1. Carlo Mercati (Ita)                          14:45,97
 2. Robert Knebel (Češ)                           +1,18
 3. Robet Ponratollo (Ita)                           4,48
 4. Kamil Mružek (Češ)                                5,85
 5. Florian Wohlers (Nem)                           8,31
 6. Thomas Koelmann (Nem)                       9,90

20. Nejc Žnidarčič (Slo)                              38,06
23. Jernej Korenjak (Slo)                           44,92
30. Pavli Kuralt (Slo)                               1:06,86


-C1:
 1. Timislav Hohnjec (Hrv)                     16:07,33
 2. Vladi Panato (Ita)                                   2,17
 3. Stephan Stifenhoefer (Nem)