Dvojec Luka Božič-Sašo Taljat četrti, kajakaš Martin Albreht peti.

0
452

V Penrithu se je s finali kajakašev, kanuistk in dvojcev zaključilo prvenstvo Oceanije, na katerem so nastopali tudi slovenski slalomisti. Zadnji dan so v finalu veslali dvojec Luka Božič-Sašo Taljat, ki sta bila četrta, in kajakaš Martin Albreht, ki je zasedel peto mesto.

Na olimpijski progi v Avstraliji sta najboljši slovenski dosežek dneva dosegla Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta zasedla četrto mesto. Rezultatsko je bila primorska naveza še kar zadovoljna, drugače pa je bilo s samimi vožnjami. »Z vožnjami nisva zadovoljna. V zadnjem tednu sva imela kar nekaj težav z utrujenostjo. Čoln sicer teče, ni pa bilo pravega občutka. Ko prideva domov, naju čaka nekaj počitka, potem pa priprave na izbirne tekme,« je povedal Luka Božič. Druga slovenska dvojica Luka Slapšak – Urban Jarc je bila 14.  Najboljša sta bila Poljaka Marcin Pochwala in Piotr Szczepanski, drugo mesto sta zasedla Nemca Franz Anton in Jan Benzien, tretje pa Francoza Fabien Lefevre in Denis Gargaud Chanut.

V konkurenci kajakašev je bil edini slovenski finalist Martin Albreht, ki se je v finale uvrstil z 11. časom polfinala. Ker so bili med najboljšo deseterico tudi tekmovalci, ki niso bili prijavljeni za točkovanje ICF, je v finalu veslalo 12 namesto deset tekmovalcev. Albreht je nato v finalu napredoval na peto mesto. »«Z rezultatom sem zadovoljen, z vožnjo pa ne. V zadnjih dvojih vratih sem namreč zapravil kolajno. Čoln je letel, tudi občutki so na mestu,« je oceno tekme podal Albreht. Presenetljivo je brez finalne vožnje ostal Peter Kauzer, ki je po prečkanju ciljne linije v polfinalu le nezadovoljno zamahnil z roko. »Četrta vrata so bila nekoliko nizko, tako da nisem spravil čolna skozi in udaril vrata. Nato je šlo še kar dobro, potem sem udaril še enajsta in zadnja vrata, naknadno pa so mi dosodili še 50 kazenskih sekund. Vožnja je bila res slaba, ampak kljub temu sem bil najhitrejši. Tukaj sem treniral sedem tednov, imel le en dan počitka, tako da se že veselim povratka domov,« je povedal Kauzer.

S skoraj tri sekundno prednostjo je zmagal Italijan Daniele Molmenti, drugo in tretje mesto pa je pripadlo Nemcema Alexandru Grimmu in Sebastianu Schubertu. Kauzer ni bil edini izmed favoritov, ki se mu je polfinalna vožnja povsem ponesrečena. Poleg njega so finale z obrežja spremljali še preostala nosilca kolajn z zadnjega SP Mateusz Polaczyk in Fabien Lefevre, Čeh Vavrinec Hradilek, Francoz Boris Neveu …

V konkurenci kanuistk so popolno prevlado potrdile domačinke. Zmagala je Jessica Fox, pred Rosalyn Lawrence in Leanne Guineo.

Več informacij: http://oceania.canoe.org.au/?Page=22594

Rezultati: https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/rang-45-a-p