Dvojec že izpolnil cilj

0
219

Zagreb, 25. avgusta (STA) – Slovenski mirnovodaši so uspešno opravili s prvim dnem kvalifikacij 34. svetovnega prvenstva v kajaku in kanuju v Zagrebu. Že dopoldan sta si polfinale na 1.000 metrov priveslala kajakaš Jernej Župančič Regent in kajakaški dvojec Szilvia Kollo/Branislava Miškov, popoldan pa je bil na pol krajši razdalji vnovič uspešen edini moški predstavnik slovenske vrste. V petkovem polfinalu se bodo na 500 m merile tudi Špela Ponomarenko v ženskem K-1 ter Kollova in Miškova v K-2.


Dopoldan sta bila na sporedu dva slovenska nastopa. Župančič Regent se je s tretjim časom svoje skupine gladko uvrstil v petkov polfinale. V isti skupini je nastopil tudi najboljši mirnovodaš v zadnjem času Kanadčan Adam van Koeverden in s prvim mestom potrdil svojo vrednost. V ženski disciplini K-2 je nastopila nova naveza Kollo in Miškov ter se s sedmim časom svoje skupine prav tako prebila v jutrišnji polfinale.


Popoldan so bili v kvalifikacijah 500-metrskih preizkušenj na jezeru Jarun aktivni vsi slovenski tekmovalci. Kot prvi je vodo “preizkusil” Župančič Regent, ki je ponovil tretje mesto z najdaljše proge. Še bolje je nastop uspel Ponomarenkovi, saj je v svoji skupini zaostala le za Nemko Nicole Reinhardt. Kollova in Miškova, ki sta že na 1.000 m z uvrstitvijo v polfinale izpolnili zadani cilj, sta kljub temu, da sta komaj začeli skupaj resneje veslati, bili tudi popoldan dovolj hitri in se s šestim časom skupine prav tako prebili v nadaljnje tekmovanje.


Več informacij: http://www.kajak.hr/eng/wc2005.php