Dvojna zmaga bohinjcev.

0
596

Bohinj je gostil državno prvenstvo osnovnih šol v velikih kanujih. Tekmovalo je 14 ekip z osmih osnovnih šol. V eni kategoriji so tekmovali registrirani kajakaši, v drugi pa ostali osnovnošolci. Proga je bila dolga 200 metrov. Ekipe so bile dobro pripravljene in večkrat je odločal foto finiš.

Pri kajakaših je  zmagala bohinjska ekipa sestavljena iz kajakašev domačega kluba, druga je bila OŠ Vavta vas, tretja pa OŠ Brežice. Pri ostalih je zmagala druga bohinjska ekipa. Tako so domačini dosegli dvojno zmago in potrdili prvo mesto s prejšnjega  državnega prvenstva. Prireditev se je zaključila malo po drugi uri popoldan.

Izvedbo tekme name je omogočilo Gostišče Pod Brezo – Pod Skalco, na razpolago so nam dali gostinski lokal na prireditvenem prostoru Pod Skalco. Za izposojo velikih kanujev se zahvaljujemo Pac sportu in CŠOD-ju. Za izvedbo tekme se zahvaljujemo Živi Cankar in njeni ekipi s Kajakaške zveze Slovenije. Podjetje Roto iz Murske Sobote nam je omogočil testiranje osmih kajakov Sit on top, ki so jih otroci pridno preizkušali med tekmami.

 

Stane Klemenc