ECA potrdila še dve evropski prvenstvi.

0
538

Evropska kajakaška zveza je ta teden potrdila še dve evropski prvenstvi, in sicer v kajakaškem maratonu ter v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, ki bosta na sporedu med 1. in 4. oktobrom 2020, če se situacija v državah gostiteljicah seveda v tem času kritično ne poslabša.

Evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane bi moralo biti sprva organizirano v sredini avgusta v poljskem Krakovu, a je bilo že junija sprejeto, da bo novi termin med 1. in 4. oktobrom. ECA je določila rok za dokončno potrditev ali odpoved prvenstva 60 dni pred načrtovanim začetkom in sedaj so člani izvršnega odbora ECA na podlagi trenutnih razmer in zagotovil organizatorjev, da bo prvenstvo potekalo pod posebnimi varnostnimi pogoji, potrdili prvenstvo.

Prav tako je zeleno luč dobilo tudi evropsko prvenstvo v kajakaškem maratonu na Madžarskem. Sprva bi moralo biti organizirano v drugi polovici julija v Budimpešti, sedaj pa so na podlagi predloga madžarske zveze in tehničnega delegata ECA za kajakaški maraton Ruuda Heijselaarja prvenstvo preselili v Gyor. Tudi to prvenstvo je predvideno za termin od 1. do 4. oktobra 2020.