Mladi slalomisti v Avstriji odlični tudi na drugi tekmi ECA pokala.

0
303

V Flattachu je bila na sporedu še druga tekma ECA evropskega mladinskega pokala v slalomu ta vikend, skupno pa četrta v letošnji seriji. Po uspešni soboti so tudi danes naši mladi tekmovalci in tekmovalke zabeležili kar precej uvrstitev med najboljšo trojico.

Tako kot v soboto je bila tudi na drugi tekmi med kanuistkami do 14 let najhitrejša Naja Pinterič, za katero sta se zvrstili Nemi Merle Bahner in Mia Arnu. Še drugo zmago vikenda je zabeležila še Asja Jug med kanuistkami do 16 let, ki je bila znova hitrejša od Slovakinje Ester Kaliska in Nemke Juliane Tewes.

Med kanuisti tokrat Slovenci niso bili med najboljšo trojico, z izjemo Adama Križaja, ki pa je bil edini predstavnik v kategoriji do 18 let. Andrej Jeklin je bil četrti v kategoriji do 14 let, Tit Šenk peti med kanuisti do 16 let, Matej Trojanšek pa šesti do 14 let.

Naja Pinterič je bila najhitrejša vsvoji starostni skupini tudi v kajaku, kjer je na drugo mesto priveslala Nemka Carolin Diemer, tretja pa je bila Mia Arnu. Med kajakašicami do 16 let je Ula Skok priveslala na drugo mesto, pred njo je bila Slovakinja Ester Kaliska, na tretje mesto pa se je uvrstila Nemka Juliane Tewes. Sara Belingar je sobotni zmagi dodala drugo mesto v kategoriji U18. Zmagala je Slovakinja Ivana Chlebova, tretja pa je bila Čehinja Gabriela Hauckova.

Med kajakaši je bil v konkurenci do 14 let najuspešnejši Atej Zobec Urbančič, drugo mesto si je priveslal Rene Jeklin, tretje pa Čeh Michal Kutek. V konkurenci do 16 let med prvimi tremi ni bilo slovenskega predstavniak, je pa bil Žiga Zidar četrti. Rok Bezeljak je bil najhitrejši v konkurenci do 18 let, na drugo mesto je priveslal Urban Gajšek, na tretje pa Italijan Paul Tirier.

Izven konkurence za mladinski pokal, med kajakaši do 23 let, je bil Lenart Burgar tretji, zmagal je Nemec Niklas Lettenbauer, drugi pa je bil Nemec Vinzenz Hartl.

Prihodnji preizkušnji ECA evropskega mladinskega pokala bosta potekali na Češkem, natančneje v Roudnicah, in sicer 15. in 16. avgusta.

Rezultati: https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/ecajcflattach-02082020-w-hkh.pdf

Foto: Uroš Kodelja