Mladi slalomisti ta konec tedna v Avstriji.

0
535

Iz Solkana, ki je pretekli konec tedna gostil prvi tekmi ECA mladinskega evropskega pokala v slalomu, se je karavana ta vikend preselila v Avstrijo. V Flattachu so se mladi slovenski predstavniki v konkurenci vrstnikov iz osmih držav uvodni dan odrezali odlično.

V konkurenci kanuistk do 14 let je zmagala Naja Pinterič, pred Nemkama Carolin Diemer in Mio Arnu. Tudi med kanuistkami do 16 let je zmaga odšla v Slovenijo po zaslugi Asje Jug, za katero sta se zvrstili Slovakinja Ester Kaliska in Nemk Juliane Tewes.

Med kanuisti do 14 let je tretje mesto pripadlo Andreju Jeklinu, ki je tokrat moral premoč priznati Nemcema Antnu Webru in Felixu Sachersu. Tit Šenk je podobno kot Jeklin priveslal do tretjega mesta, le da med kanuisti do 16 let. Zmagal je Hrvat Roko Bengeri, drugi pa je bil Nemec Jonas Grussler. Med kanuisti do 18 let je nastopil le Adam Križaj.

Naja Pinterič je bila najhitrejša še med kajakašicami do 14 let, kjer sta bili druga in tretja Nemki Merle Bahner in Johanna Grussler. V konkurenci do let je Ula Skok zasedla tretje mesto. Zmagala je Čehinja Amelie Červenkova, pred Slovakinjo Ester Kalisko. Sara Belingar je bila najhitrejša med kajakašicami do 18 let, kjer je bila druga Slovakinja Ivana Chlebova, tretja pa Čehinja Gabriela Hauckova.

Najštevilčnejša konkurenca je bila med kajakaši. Za trojno slovensko zmago v konkurenci do 14 let so poskrbeli Rene Jeklin, Atej Zobec Urbančič in Mark Jeklin. Med kajakaši do 16 let med prvo trojico ni bilo našega predstavnika, je pa v konkurenci do 18 let zmagal Urban Gajšek, pred Rokom Bezeljakom in Nemcem Paulom Tirlerjem.

Izven konkurence za ECA mladinski pokal, med kajakaši do 23 let, je bil najhitrejši Andraž Pavšič, drugi je bil Štefan Božič, tretji pa Nemec Vinzenz Hartl.

V nedeljo v Flattachu sledi še četrta letošnja tekma za ECA evropski mladinski pokal.

 

Rezultati: https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/ecajcflattach-01082020-i-wg-7.pdf