Ekipi kajakašev do 23 let bron na SP v spustu v Avstriji.

0
445

Drugi dan svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, ki ga gosti Murau, se je slovenska ekipa veselila prve kolajne. Kajakaši Anže Urankar, Tim Novak in Vid Debeljak so v ekipni tekmi klasičnega spusta osvojili bron.

Na progi, kjer je nivo reke počasi začel upadati, a še zmeraj prinaša atraktivnost ter od tekmovalcev in tekmovalk zahteva nekaj več tehničnega znanja, so Anže Urankar, Vid Debeljak in Tim Novak poskrbeli za novo kolajno slovenskega kajakaštva. V ekipni tekmi kajakašev do 23 let v klasičnem spustu so namreč priveslali do brona.

Zmagali so predstavniki Nemčije, ki so bili prvi favoriti, saj so v posamični tekmi klasičnega spusta osvojili vse tri kolajne. Nico Paufler, Marcel Paufler in Finn Hartstein niso imeli prave konkurence, saj so najbližje zasledovalce prehiteli za 18 sekund. Drugi so bili Italijani Federico Urbani, Andrea Bernardi in Francesco Ciotoli, Slovenci pa so na tretjem mestu postavili le sekundo slabši čas od naših zahodnih sosedov.

V ekipni tekmi mladincev so veslali tudi kajakaši Vid Oštrbenk, Urban Novak in Matic Firm. Slovenski predstavniki so v cilj priveslali s sedmim časom preizkušnje. Zmagali so Francozi Titouan Ropers, Augustin Reboul in Gael De Brye, pred Nemci in Belgijci.

Glavni del prvenstva za slovensko ekipo prihaja v petek in soboto, ko bodo na sporedu posamične in ekipne preizkušnje v sprintu na divjih vodah, kjer na najvišja mesta računajo tudi naši predstavniki.

 

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/wp-content/uploads/Results-classic_team.pdf