Sprinterja Markelj in Toplikar na MSP v Romuniji do finala B na 1000m.

0
584

S kvalifikacijami in polfinali na 1000 metrov se je v Romuniji danes začelo svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Uvodni dan sta se na tekmovališče v Pitestiju podala mladinca Jan Markelj in Matej Toplikar, ki sta nastopila v kajakaškem dvojcu. Uvrstila sta se v sobotni finale B na 1000-metrski razdalji.

Gorenjsko-primorska naveza Jan Markelj – Matej Toplikar je uspešno odprla slovenske nastope na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. V kvalifikacijah kajakaških dvojcev med mladinci sta na 1000-metrski progi v svoji skupini v cilj priveslala kot četrta in se brez težav uvrstila v naslednjo fazo tekmovanja.

Popoldne ju je čakal še nastop v tretji polfinalni skupini, kjer pa sta zasedla peto mesto in si tako zagotovila nastop v finalu B, ki bo na sporedu v soboto. Prve tri posadke iz skupine, nemški, danski in madžarski dvojec, so si zagotovile finale A, ruski dvojec, ki je bil uvrščen tik pred Marklja in Toplikarja, slovenski in italijanski kajakaški dvojec pa so si priveslali finale B.

V petek bomo videli več slovenskih nastopov. Najprej bo Mia Medved veslala v kvalifikacijah na 500 metrov, sledil ji bo Jan Markelj, ki bo v kajakaškem enojcu prav tako nastopil na 500-metrski razdalji. Popoldne Mio čaka še kvalifikacijski nastop na 200 metrov, na najkrajši razdalji pa se bo v K1 za čim boljšo uvrstitev potegoval tudi Matej Toplikar.

 

Rezultati: http://www.romania2017.spotfokus.com/home?gmt=2&gmt2=-120