Eno leto do evropskih iger v Krakovu

0
358

Danes obeležujemo točno eno leto do začetka tretje izvedbe evropskih iger, ki jih bo med 21. junijem in 2. julijem 2023 gostil Krakov. Medtem ko je bil sprint na mirnih vodah del programa evropskih iger že v prvi in drugi izvedbi v Bakuju in Minsku, pa bo svoj debi na evropski različici olimpijskih iger na Poljskem doživel tudi slalom na divjih vodah.

Prihodnje leto tako posebnih evropskih prvenstev v omenjenih disciplinah ne bo, za rezultate evropskega prvenstva bodo šteli dosežki evropskih iger.

V programu evropskih iger v Krakovu bo 18 olimpijskih športov, pa tudi neolimpijski športi, ki pri nas niso prav poznani. Poleg sprinta na mirnih vodah in slaloma na divjih vodah bodo na evropskih igrah prihodnje leto tekmovali še v atletiki, kolesarstvu, judu, športnem plezanju, karateju, kikboksu, strelstvu, poletnih smučarskih skokih, lokostrelstvu, badmintonu, namiznem tenisu, triatlonu, tekvondoju, košarki 3×3, rokometu na mivki, boksu, break danceu, sabljanju, modernem pentatlonu, gorskem teku, padelu, rugbi sedmicah in ‘teqballu’.

Več: http://www.european-games.org/european-games-2023-2/