Mladi sprinterji odpotovali na evropsko prvenstvo v Beograd

0
406

Prihajajoči konec tedna ne bomo stiskali pesti le za naše slalomiste na divjih vodah, ki se bodo v Tacnu za čim višja mesta potegovali na tretji tekmi svetovnega pokala, temveč tudi za mlade sprinterje na mirnih vodah. Ti so odpotovali v Beograd, kjer jih med četrtkom in nedeljo čaka evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane.

Ekipa je nekoliko manj številčna, saj bo nekaj tekmovalcev evropsko prvenstvo izpustilo zaradi maturitetnih obveznosti, bodo pa nastopili na septembrskem svetovnem prvenstvu, nastopu pa se je zaradi poškodbe morala odpovedati tudi Ana Šteblaj. Na svetovnem pokalu v spustu na divjih vodah v Celju je sicer odlično nastopala kljub zlomljeni peti stopalnici, a žal ji ta onemogoča predviden nastop v kajakaškem dvojcu skupaj z Mio Medved.

Primorka Mia Medved bo tako na Adi Ciganliji v konkurenci kajakašic do 23 let veslala v kajakaškem enojcu na 200 in 500 metrov, med mlajšimi člani pa bo veslal tudi Tit Faletič, in sicer na 500 in 1000 metrov.

V konkurenci mladincev bomo imeli tri predstavnike. Matevž Manfreda bo veslal v kajaku na 200 in 500 metrov, Santiago Leban Parada in Tjaš Til Kupsch pa bosta moči združila v kajakaškem dvojcu na 500 in 1000 metrov.

Beograd bo evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane gostil znova po letu 2017, leta 2018 pa so se na Adi Ciganliji za naslove evropskih prvakov merili tudi člani. Organizatorji pričakujejo okoli 900 udeleženk in udeležencev iz 33 držav.

V četrtek se bo prvenstvo začelo s kvalifikacijami na 1000 in 500 metrov, v petek sledijo polfinala na 500 in 1000 metrov ter kvalifikacije na 200 metrov. V soboto bodo tekmovalci in tekmovalke veslali v finalih na 1000 metrov in polfinalih na 200 metrov, v nedeljo pa se bo prvenstvo zaključilo s finali na 500 in 200 metrov.

STARTNE LISTE/REZULTATI:  

https://timetable.europecanoeevents.com/index.php?gmt=2&gmt2=-120

SPLETNI PRENOS: https://www.youtube.com/CanoeEurope