Eva Terčelj je bila v kvalifikacijah 7., Ajda Novak pa 8.

0
435

Drugi kvalifikacijski dan svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v Braziliji sta se na progo podali dve slovenski kajakašici, ki sta nastopili v konkurenci mlajših članic. Tako Eva Terčelj kot Ajda Novak sta prikazali vožnji, ki sta ju uvrstili v vrh sodelujočih ter si tako zanesljivo priveslali napredovanje v polfinale. Ta bo na sporedu jutri.

Članici KKK Ljubljana s prvim delom prvenstva nista imeli težav in se po pričakovanjih prebili med trideseterico tistih, ki bodo znova nastopile tudi v petkovi polfinalni vožnji. Eva Terčelj je kvalifikacije končala na sedmem mestu, Ajda Novak pa mesto za njo. Kot prva izmed Slovenk se je na progo podala leto dni mlajša Novakova, ki je svojo nalogo opravila dobro. Na progi je prejela dve kazenski sekundi, ki si jih je prislužila ob dotiku četrtih protitočnih vrat. V cilj je priveslala z drugim časom, zaostala je le za Britanko Kimberley Woods. Že v tistem trenutku je to pomenilo, da bo kvalifikacije končala med najboljšo deseterico. Ker je bilo na startu še nekaj tekmovalk, ki so postavile boljši čas, je dosegla osmi rezultat kvalifikacij.

Tudi Eva Terčelj se je na progo podala odločno, a je začela nabirati kazenske sekunde že v petih vratih, sledili so še dotiki v šestih, 12. in 15. vratih, tako da je v cilj priveslala s šestim časom. Na koncu jo je prehitela še zadnja na startu Avstralka Jessica Fox in Terčeljeva je zasedla sedmo mesto. Na progi je bila Ljubljančanka sicer zelo hitra, saj je hitreje od nje veslala le Čehinja Karolina Galuškova, a bo za višja mesta potrebnih tudi nekaj manj kazenskih sekund. Te kar stalnica proge v Foz do Iguaçuju, saj so imeli številne dotike že kajakaši in kanuisti, podobna zgodba pa se je nadaljevala tudi danes. Le pet kajakašic v konkurenci mlajših članic je s progo opravilo brez dotika.

Najboljši rezultat kvalifikacij je pripadel Čehinji Galuškovi, drugo mesto je zasedla domačinka Ana Satila, tretja pa je bila Avstrijka Lisa Leitner. Danes so se na progo podali tudi kanuisti v dvosedih, kjer pa Slovenija nima svojih predstavnikov.

V petek se bo prvenstvo nadaljevalo s polfinalnimi tekmami v vseh kategorijah tako v konkurenci mladincev kot mlajših članov. Prve komplete kolajn bodo podelili v soboto.

 

Rezultati v živo: http://canoeliveresults.com/event/2015/foz-iguazu-junior-u23-world-championships.php

Video prenos tekmovanja: http://livestream.com/itaipu/events/3986921

 

Foto: Ettore Ivaldi