Eva Terčelj je osvojila tretje mesto na pokalu Pirenejev v La Seu d”Urgellu.

0
571

Slovenska kajakašica Eva Terčelj je na prvi tekmi za pokal Pirenejev v španskem La Seu d”Urgellu priveslala do tretjega mesta, Urša Kragelj, ki je bila tretja po kvalifikacijah, je bila na koncu enajsta.  V konkurenci kajakašev je bil Martin Albreht peti, Jure Meglič pa je tekmovanje končal na osmem mestu. Kanuist Anže Berčič, ki je bil najboljši v kvalifikacijah, je v finalu zasedel šesto mesto.

Po zelo dobrih rezultatih, ki so jih slalomisti dosegli v kvalifikacijah tekme v La Seu d”Urgellu, je bil izkupiček finalnega dne tekme za pokal Pirenejev nekoliko skromnejši. Na stopničke se je uspelo uvrstiti le kajakašici Evi Terčelj, ki je zasedla tretje mesto. Za zmagovalko Meritxell Rodriguez iz Španije je zaostala za 2,27 sekunde. V drugo se je nastop nekoliko ponesrečil Urši Kragelj, ki je prejela 58 kazenskih sekund in zasedla enajsto mesto. Drugo mesto je osvojila Avstralka Jessica Fox.

V konkurenci kanuistov je slovenske barve zastopal le Anže Berčič, ki je bil v kvalifikacijah najboljši, nato pa v finalu veslal nekoliko slabše in bil na koncu šesti. Tekmovalec tacenskega kluba je sicer postavil tretji najhitrejši čas finala, a storil napako, ki mu je prinesla dve kazenski sekundi. Zmagal je Francoz Nicolas Peschier, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila španska kanuista Jordi Domenjo in Ander Elosegi.

V konkurenci kajakašev so prevladovali španski kajakaši, ki so v močni mednarodni konkurenci zasedli prva tri mesta. Zmagal je Joan Crespo, pred Samuelom Hernanzom in Marcom Domenjom. Na petem mestu je tekmovanje sklenil Martin Albreht, ki je za zmagovalcem zaostal za slabe tri sekunde in pol. Jure Meglič, ki je bil v kvalifikacijah tretji, je bil tokrat osmi. V polfinalu so obstali preostali slovenski kajakaši, ki so se udeležili tekme v Španiji. Dejan Kralj je bil 25., Matic Štrukelj 33., Matej Poljanec pa 34.

V kategoriji dvojcev sta za dvojno francosko zmago poskrbeli posadki Pierre Labarelle – Nicolas Peschier in Hugo Biso – Pierre Picco, tretje mesto pa sta si priveslala Španca Dani Marzo in Jesus Perez.

Najboljša kanuistka je bila Avstralka Jessica Fox, domačinka Nuria Vilarrubla je bila druga, Američanka Micki Reeves pa tretja.

 

Podrobnejši rezultati so na voljo tukaj.