Eva Terčelj peta na svetovnem prvenstvu v ekstremnem slalomu

0
389

Svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah v Augsburgu se je zaključilo s preizkušnjami ekstremnega slaloma, kjer je Eva Terčelj med kajakašicami zasedla peto mesto. Vid Kuder Marušič je bil 13., Tine Kancler pa 15.

Ledeni kanal v Augsburgu je v preteklih dneh gostil več kot 33 tisoč navijačev in navijačic, ki so prišli podpreti najboljše slalomistke in slalomiste na divjih vodah na svetu. Za konec je bilo na vrsti še tekmovanje v ekstremnem slalomu, novi olimpijski disciplini, ki bo premiero doživela na olimpijskih igrah v Parizu.

Na tekmovanju, ki še najbolj spominja na smučarski kros, kjer se istočasno po progi poženejo štirje tekmovalci, se je izmed slovenskih predstavnikov zadnji dan prvenstva najbolj izkazala Eva Terčelj, ki je obstala v polfinalni fazi tekmovanja in zasedla končno peto mesto.

“Prišla sem kar daleč, še lepše bi bilo, če bi prišla povsem do konca in se borila za prva tri mesta. Ta disciplina je nepredvidljiva, treba je izkoristiti trenutek. V polfinalu se nisem znašla v najboljši situaciji. Mislim, da bi se morala od starta bolj boriti, bolj napadati punce, saj so bile kar agresivne. Ampak vseeno, peto mesto je odličen rezultat,” je povedala Eva Terčelj.

V prvi fazi tekmovanja, kvalifikacijskih vožnjah na čas, sta zaključili Ajda Novak in Eva Alina Hočevar. Bronasta z evropskega prvenstva v ekstremnem slalomu Ajda Novak je bila tokrat 36., Eva Alina Hočevar pa je osvojila 51. mesto. Naslov svetovne prvakinje iz lanskega leta je ubranila Avstralka Jessica Fox, druga je bila Britanka Kimberley Woods, tretja pa predstavnica Andore Monica Doria Vilarrubla.

V moški konkurenci smo imeli v tekmah na izpadanje dva predstavnika. Vid Kuder Marušič, ki je letos kolajno v ekstremnem slalomu osvojil na svetovnem pokalu v Krakovu, je bil tokrat 13. Tine Kancler, ki je bil v tej disciplini četrti na svetovnem pokalu v Tacnu, pa je bil na koncu 15. Martin Srabotnik je zasedel 66. mesto.

Tudi v moški konkurenci je Britanec Joseph Clarke ponovil uspeh z lanskega svetovnega prvenstva in si priveslal še en naslov svetovnega prvaka. Drugi je bil mladi Francoz Anatole Delassus, tretji pa Nemec Stefan Hengst.

Prihodnje leto bo svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah potekalo na olimpijski progi iz leta 2012 v Lee Valleyju na obrobju Londona.

Več: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-championships/augsburg-2022