Evi Terčelj se žal ni izšlo

0
522

Po velikem uspehu Benjamina Savška smo že naslednji dan pesti stiskali za svetovno prvakinjo Evo Terčelj. Nosilka slovenske zastave na otvoritvi OI je v Tokio prišla kot ena izmed favoritinj za kolajno, a sanje so splavale po vodi v polfinalu. Zasedla je končno 24. mesto.

Eva Terčelj je v zadnjih letih stalnica na najvišjih mestih velikih mednarodnih kajakaških tekmovanj, ne nazadnje je aktualna svetovna prvakinja in evropska podprvakinja. Na olimpijsko progo Kasai je tako pripotovala z razumljivo visokimi cilji. A žal se Ljubljančanki tokrat stvari po načrtu niso odvijale vse od kvalifikacij dalje.

Eva se je sicer zanesljivo uvrstila v današnji polfinale, a vožnje so bile daleč od tistih, kakršnih je sposobna. Steklo ji ni niti v polfinalni vožnji. Velika napaka na protitočnih vratih številka 16 ji je odnesla dragoceni čas, hkrati pa so ji sodniki tudi pripisali 50 kazenskih sekund, saj so ocenili, da pri teh vratih ni zadostila pravilu, da mora skozi vrata iti glava in vsaj del čolna.

Ob koncu polfinala je zasedla 24. mesto, žal pa bi tudi brez kazenskih sekund obstala v predzadnji fazi tekmovanja.

»Zgodila se mi je napaka. Mislila sem, da sem samo izgubila čas, zato sem nadaljevala, kot da pribitka 50 sekund ni bilo. Pribitek je bil mejen, a sodniki so pač videli, da ni bilo vse čisto. Razočarana sem, a svet se zaradi tega ne bo ustavil. Take stvari se dogajajo, a meni so se v skrajno neprimernem trenutku. Priložnost sem zamudila, a bodo nove. Mislim, da sem storila vse, kar je v moji moči, nič ne bi spreminjala. Iz tega se bom morala kaj naučiti, da bo drugič bolje. Hudo je, a gremo naprej,« je povedala Eva za TV Slovenija.

Naslov olimpijske prvakinje si je priveslala Nemka Ricarda Funk. Druga je bila Španka Maialaen Chourraut, olimpijska prvakinja iz Ria in bronasta iz Londona, ki je tako dopolnila svojo zbirko olimpijski odličij, tretje mesto pa si je kljub dvema dotikoma priborila prva favoritinja Avstralka Jessica Fox.

Foto: Facebook stran Eva Terčelj OLY