Giovanni de Gennaro najhitrejši med kajakaši, Žiga Lin Hočevar za las ob stopničke

0
86

Kajakaš Giovanni de Gennaro iz Italije je zmagal na 2024 ECA I Feel Slovenia evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Tacnu. Najboljši Slovenec je bil Žiga Lin Hočevar na četrtem mestu.

Žiga Lin Hočevar, deveti v kvalifikacijah, je bil na koncu z nastopom zelo zadovoljen. S progo je opravil brez napake, za zmagovalcem pa zaostal za 4,22 sekunde. „Vožnja je bila zelo dobra, zdržal sem pritisk, ki je bil zelo velik,“ je mladenič, za katerega je bilo to prvo finale na kakšnem članskem evropskem prvenstvu, omenil domače navijače in polne tribune.

V finale se je s sedmim časom v kvalifikacijah uvrstil še Peter Kauzer, na koncu pa se je moral zadovoljiti z desetim mestom. „V zgornjem delu proge sem naredil napako,“ je dejal, izpostavil pa tudi visok vodostaj Save, zaradi česar bi si želel tudi malo sreče. „Voda danes ni bila moj zaveznik,“ je dejal.

Giovanni de Gennaro je zmagal kljub enemu dotiku vratc. Drugi je bil Avstrijec Mario Leitner (+2,96 sekunde), tretji pa Švicar Gelindo Chiarello (+3,87 sekunde).

Nastopilo je 60 tekmovalcev, Lan Tominc se je dotaknil štirih vratc in končal tekmo na 20. mestu.

FOTO: BOBO