Med kajakašicami slavila Klaudia Zwolinska, Eva Terčelj osma

0
62

Poljska kajakašica Klaudia Zwolinska je zmagovalka današnje tekme 2024 ECA I Feel Slovenia evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu. Kot edina Slovenka je v finalu nastopila Eva Terčelj ki je z 11,49 sekunde zaostanka in enim dotikom vratc zasedla osmo mesto.

Eva Terčelj je priznala, da se ji ni razpletlo tako, kot si je želela. „Voda je bila še malenkost višja, še malenkost močnejša,“ je finalno vožnjo primerjala s tisto v kvalifikacijah in dodala, da se je morala boriti že v zgornjem delu proge, vseeno pa se sprva ni obremenjevala. Nato je v zadnjem delu proge naredila napako in je lahko le še poskušala rešiti, kar se je rešiti dalo.

Drugo mesto je s 4,95 sekunde zaostanka zasedla Slovakinja Zuzana Pankova. Tretja je bila Mallory Franklin iz Velike Britanije (+6,53 sekunde). Tako kot zmagovalka sta obe s finalno vožnjo opravili brez napake.

Nastopili sta še dve Slovenki – Ajda Novak in Eva Alina Hočevar, ki se nista uspeli uvrstiti med najboljših 12. Prva je v kvalifikacijah ob treh dotaknjenih vratcih dosegla 18. čas, druga pa se je dotaknila dveh vratc in v cilj prišla s 24. časom med 36 tekmovalkami.

Visok vodostaj Save se je zdel Evi Alini Hočevar prednost pred tujimi tekmovalkami, ki pa ji je ni uspelo izkoristiti. Težave so se pojavile že takoj na začetku. „Naredila sem napako v prvih vratih, ki sem jo poskušala odmisliti in sem nekaj časa dobro napredovala, nato pa ne vem, kaj točno je šlo narobe,“ je povedala.

Tudi Ajda Novak v cilju ni skrivala razočaranja. „Na startu sem se dobro počutila, tudi občutki prvih nekaj vratc so bili odlični, nato pa sem žal začela z dotiki, ki so se potem samo še nadaljevali,“ je povedala.