Hana Bedernjak na MEP v Švici tik pod stopničkami

0
316

Mladi spustaši in spustašice na divjih vodah so ta teden v Švici, kjer poteka evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Prvi dan prenstva so bile na sporedu posamične tekme v klasičnem spustu in Hana Bedernjak je bila med kajakašicami mladinkami četrta.

Prekmurska kajakašica Hana Bedernjak je prvi dan prvenstva stare celine v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane klasični spust zaključila na četrtem mestu med kajakašicami mladinkami. V Dallenwilu je na reki Engelberger Aa zaostala le za Belgijko Marguerite De Hasque, Čehinjo Anno Vikovo in Italijanko Cecilio Leonori. V isti konkurenci smo imeli še tri svoje predstavnice. Špela Marinko je bila na koncu 17., Alma Medjugorac Menendez 23., Maša Simončič pa je na mladinskih prvenstvih debitirala s 25. mestom.

V konkurenci mlajših članic imamo le eno predstavnico. Ana Šteblaj, ki bo med glavnimi favoritkami v sprinterski preizkušnji, je bila na daljšem klasičnem spustu osma. Naslova evropske prvakinje do 23 let se je razveselila Italijanka Cecilia Panato, ki je nato zmagala še v ženskem kanuju, druga je bila Britanka Kerry Christie, tretja pa Čehinja Klara Vankova.

V konkurenci kajakašev do 23 let je bil najvišje uvrščeni Slovenec klasičnega spusta Matija Preskar, ki je zasedel deseto mesto. Tjaš Til Kupsch je bil 12., Blaž Mihelič 16., Jon Šenk pa 17. Za trojno češko zmagoslavje so poskrbeli Samuel Vejnar, Vojtech Matejiček in Jan Šindelar.

Med kajakaši mladinci sta slovenske barve zastopala Maj Pajk in Jan Jančar. Celjski kajakaš Maj Pajk je tekmovanje končal na 19. mestu, Jan Jančar pa je bil 40. Tudi tu je zmaga odšla na Češko, saj je bil najhitrejši Mika Hynek, drugo in tretje mesto pa sta si priveslala nemška kajakaša Philipp Bluhm in Finn Vogler.

Dva predstavnika imamo še v mladinski konkurenci kanuistov. Klasično preizkušnjo je Gaber Ferlinc končal na devetem mestu, Aljaž Marko Golob pa je bil deseti. Prvi mesti sta si priveslala Čeha Ondrej Kvapil in Filip Kutin, tretji pa je bil Hrvat Janko Presečki.

V četrtek so na vrsti ekipne tekme v klasičnem spustu. Tekmovanje se bo začelo ob 9. uri.

Vse informacije o prvenstvu: https://dallenwil2024.ch/