Kajakaši do 23 let bronasti na EP v ekipni tekmi klasičnega spusta

0
242

Drugi tekmovalni dan evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše član v Dallenwilu je prinesel prvo slovensko kolajno. Zanjo so v ekipni tekmi klasičnega spusta poskrbeli kajakaši do 23 let.

Tjaš Til Kupsch, Blaž Mihelič in Matija Preskar so na evropskem prvenstvu v spustu, ki ta teden poteka v Švici, priveslali do prve kolajne za slovensko reprezentanco. V ekipni tekmi klasičnega spusta med kajakaši do 23 let so morali priznati premoč le Čehom Samuelu Vejnarju, Vojtechu Matejičeku in Janu Šindelarju, ki so bili od slovenske trojice hitrejši za nekaj manj kot 23 sekund. Srebrno kolajno so si priveslali Belgijci Killian Meersmans ter Joren in Lean Bogaerts.

Na reki Engelberger Aa sta nastopili še dve ekipi kajakašic. Mlajše članice Ana Šteblaj, Hana Bedernjak in Špela Marinko so osvojile končno šesto mesto. Zmage med tekmovalkami do 23 let so se veselile Čehinje Klara Vankova, Anna Retkova in Kristina Novosadova, druge so bile Britanke Kerry in Emma Christie ter Lucy Guest, bron pa je pripadel Francozinjam Eve Vitali-Guilbert, Emmi Lacoste in Lauri Fontaine.

Mladinska ekipa kajakašic, za katero so veslale Maša Simončič, Alma Medjugorac Menendez in Hana Bedernjak, je priveslala na končno sedmo mesto. V tej ekipni tekmi klasičnega spusta so najhitrejše linije našle Italijanke Cecilia Leonori, Maddalena Marconi in Sofia Scattolini, drugo mesto so si priveslale Francozinje Camille Desmerger, Nora Koubaiti in Judih Perez, tretje pa so bile Čehinje Anna Vikova, Sandra Bergmannova in Pavla Jikova.

V petek se prvenstvo nadaljuje s kvalifikacijami v sprintu na divjih vodah, ki velja za močnejšo slovensko disciplino.

Uradna stran prvenstva: https://dallenwil2024.ch/