Mladinci z odliko preko kvalifikacijskega sita SP na Slovaškem

0
227

Na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane na Slovaškem je bil četrtek namenjen kvalifikacijskim vožnjam mladink in mladincev. Slovenska mladinska ekipa je svojo nalogo opravila uspešno, s prvim in tretjim časom med kanuisti in kajakaši pa se je izkazal Žiga Lin Hočevar.

Aktualni članski evropski prvak v kanuju Žiga Lin Hočevar je kvalifikacijski dan v mladinski konkurenci svetovnega prvenstva v Liptovskem Mikulašu opravil z odliko. V kvalifikacijah kanuistov je namreč postavil najboljši čas, kljub dotiku je imel še vedno 81 stotink naskoka pred najbližjim zasledovalcem, v kajaku pa je Hočevar v cilj prišel s tretjim časom. V kanuju sta se za njim zvrstila Francoz Elouan Debliquy in Nemec Anton Weber, v kajaku pa sta ga prehitela le Francoza Titouan Estanguet in Martin Cornu.

Tako v kajaku kot kanuju so napredovali vsi Slovenci na startu. V mladinski konkurenci kajakašev je Domen Bregar postavil deseti čas kvalifikacij, Tin Kos pa je bil 14. V kanuju je bil Matej Trojanšek v prvi fazi posamičnih tekem 15., Andrej Jeklin pa 16.

Uspešne so bile tudi vse slalomistke. Med kajakašicami je Ula Skok v kvalifikacijah mladink zasedla peto mesto, Sara Globokar pa je v polfinale napredovala z 19. časom kvalifikacij. Naja Pinterič je morala nastopiti še v drugi vožnji, saj je bila po prvi 36., v drugo pa je imela drugi čas, tako da je tudi ona zanesljivo prišla do polfinala. Najboljše tri tekmovalke kvalifikacij so bile Čehinja Klara Mrazkova ter Nemki Mina Blume in Christin Heydenreich.

Tekmovalka čateškega kluba Naja Pinterič je v kanuju postavila četrti čas, s prvo vožnjo pa je v naslednjo fazo napredovala tudi Ema Lampič, ki je imela 20. rezultat kvalifikacij. Lea Senica je bila v prvem nastopu 32., v drugem pa si je z desetim mestom zagotovila polfinalni nastop. Tudi tu je bila najboljša Čehinja, in sicer Valentyna Kocirova, na drugo mesto je prišla Nemka Christin Heydenreich, na tretje pa Čehinja Natalie Erlova.

V petek se prvenstvo nadaljuje s polfinali in finali kajakašev in kajakašic do 23 let ter mladincev in mladink v kanuju.

Več: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-championships/liptovsky-mikulas-2024

Foto: Damiano Benedetto