ICF prestavil nekaj tekmovanj

0
506

Zaradi zahtevne situacije, povezane s Covid-19, je Mednarodna kajakaška zveza (ICF) nekaj velikih mednarodnih tekmovanj prestavila na september oziroma oktober. Med njimi so svetovni pokal v spustu na divjih vodah, svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane ter svetovno prvenstvo v veslanju stoje.

ICF je danes sporočil, da so bili skupaj z organizatorji primorani prestaviti nekaj tekmovanj, hkrati pa so sporočili, da so odpovedane dodatne južnoameriške olimpijske kvalifikacije v slalomu na divjih vodah, ki bi jih moral gostiti Rio de Janeiro.

Svetovni pokal v spustu na divjih vodah v francoskem Treignacu je tako prestavljen na oktober. Francija bi morala prve tri tekme svetovnega pokala gostiti maja, sedaj pa naj bi najboljši spustaši v Treignacu tekmovali med 1. in 3. oktobrom 2021.

Z julija na september so prestavili svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane na Portugalskem. V Montemor-o-Velhu bo tekmovanje potekalo med 3. in 6. septembrom.

Svetovno prvenstvo v veslanju stoje (SUP) v Balatonfuerdu na Madžarskem bo sedaj organizirano med 9. in 12. septembrom.

“Nihče ne želi spreminjati načrtov, vendar smo prepričani, da vsi razumejo krizo, ki je v svetu prisotna v tem trenutku. V več delih sveta tekmovalci še vedno ne morejo tekmovati ali celo trenirati. Zato smo sprejeli odločitev, da prestavimo omenjena tekmovanja na čas, ko bodo lahko organizirana v varnem okolju in bodo omogočala poštene pogoje. Vse tri države so izkušene v organizaciji velikih kajakaških tekmovanj, zato smo prepričani, da bodo vsa prestavljena tekmovanja organizirana na najvišji ravni,” je povedal Simon Toulson, generalni sekretar ICF, in poudaril, da je zdravje vseh vpletenih v tem trenutku poglavitno.