ICF sprinterska super pokala iz Moskve v Oklahomo

0
51

Zaradi sankcij, ki jih je Zahod uvedel proti Rusiji, je Mednarodna kajakaška zveza (ICF) odpovedala za letos načrtovani tekmi super pokala v sprintu na mirnih vodah in svetovni pokal v SUP-u, ki bi morali biti v Moskvi. Kot nadomestni organizator je vskočila Oklahoma.

Ameriška kajakaška zveza (ACA) je vskočila, po tem ko je ICF odpovedal tri za avgust predvidena tekmovanja v Moskvi. Tudi Oklahoma bo tekme organizirala avgusta, vendar pa datumi v tem trenutku še niso znani oziroma uradno potrjeni.

»ICF in kajakaška družina smo veseli in izjemno hvaležni našim prijateljem v ACA in RIVERSPORT-u v Oklahomi, da so ponudili organizacijo tekmovanja na izjemno visokem nivoju v tako kratkem času in v teh težkih trenutkih za šport v času vojne v Ukrajini,« je povedal predsednik ICF Thomas Konietzko.

Isto prizorišče je tekmovanje ICF super pokala v sprintu na mirnih vodah gostilo že lani. »RIVERSPORT ima infrastrukturo in podporo skupnosti za uspešno organizacijo tekmovanja v letu 2022. Navdušeni smo, da se lahko vrnemo na to izjemno prizorišče,« je še dodal Konietzko.

»Še preden je ICF stopil v stik z nami, smo raziskovali možnosti za pomoč ukrajinskim športnikom. Selitev tekmovanj iz Rusije v ZDA je hkrati izziv in priložnost. Veselimo se naših ukrajinskih prijateljev in ostalih tujih tekmovalcev v Oklahoma Cityju to poletje,« je povedal Rok Šribar, generalni direktor ACA za vrhunski šport.