V Tacnu in Brežicah se začenja domača tekmovalna sezona 2022

0
513

V soboto in nedeljo bodo v Tacnu potekale prve domače kajakaške tekme sezone 2022. V soboto se bodo merili v kanalu z mirno vodo in v spustu od Medvod oziroma Vikrč do Tacna, v nedeljo pa še v slalomu na divjevodaškem poligonu. V nedeljo pa bo v Brežicah potekalo tudi DP na mirnih vodah na 5000 metrov.

Tudi letos se bo sezona domačih kajakaških tekmovanj začela v Tacnu, in sicer s sobotno slalomsko tekmo v kanalu, kjer bo nastopilo več kot 160 tekmovalk in tekmovalcev v različnih starostnih kategorijah. Start tekme v kanalu bo ob 9.30.

V soboto popoldne na Savi sledi še spustaška preizkušnja. Ob 15.30 bodo iz Vikrč startali tekmovalci in tekmovalke v mlajših kategorijah, uro kasneje pa iz Medvod še člani in mladinci.

V nedeljo pa bomo v akciji spremljali najboljše slalomiste na divjih vodah, med njimi olimpijskega prvaka Benjamina Savška, srebrnega z OI Petra Kauzerja, svetovno prvakinjo Evo Terčelj, kanuista Luko Božiča … Na tekmi bo nastopilo več kot 100 tekmovalk in tekmovalcev iz devetih držav. Poleg Slovencev bodo na startu namreč tudi predstavniki Nemčije, Češke, Avstrije, Združenih držav Amerike, Irske, Hrvaške, Srbije in Makedonije.

Nedeljska tekma se bo začela ob 10. uri, start druge vožnje pa je predviden za 12. uro.

V nedeljo bodo v akciji tudi sprinterji na mirnih vodah. Brežice bodo namreč gostile državno prvenstvo na 5000 metrov.

Več v razpisu: https://kajak-zveza.si/razpisi/drzavno-prvenstvo-v-sprintu-na-mirnih-vodah-5000m-brezice-20-3-2022/