Divjevodaši sezono odprli s slalomom v kanalu in spustom od Medvod do Tacna

0
74

Kajakaška sezona 2022 je odprta. Tacenski kanal z mirno vodo je gostil prvo domače slalomsko tekmovanje letošnje sezone, popoldne pa je sledila še spustaška preizkušnja od Medvod do Tacna, oziroma za mlajše kategorije od Vikrč do Tacna.

Medtem ko glavne slalomske ase v Tacnu pričakujemo na nedeljski tekmi na divjevodaškem poligonu, se jih je nekaj preizkusilo tudi na sobotni tekmi v kanalu z mirno vodo. Med članicami je zmagala Eva Terčelj, ki je bila 22 stotink hitrejša od Eve Aline Hočevar, tretja pa je bila Nemka Antonia Plochmann. Med kajakaši je bil v članski konkurenci najboljši Lan Tominc, za njim pa sta se zvrstila Vid Kuder Marušič in Tine Kancler. V ženskem kanuju med članicami je bila najboljša Eva Alina Hočevar, druga je bila Irka Michaela Corcoran, tretja pa Nemka Hannah Suss. V moškem kanuju je bil Nemec Phillipp Suss boljši od Klemna Vidmarja.

V mladinski konkurenci je tako v kajaku kot kanuju zmagala Naja Pinterič. V kajaku je bila druga Nemka Sonja Neubauer, tretja pa Ula Skok, v kanuju pa sta drugo oziroma tretje mesto dosegli Nemki Emily Holler in Merle Bahner. V mladinskem kanuju je zmagal Matej Trojanšek pred Žigo Linom Hočevarjem in Titom Šenkom. V kajaku je zmagal Nemec Christian Stanzel, pred Jakobom Šavlijem in Nemcem Luisom Erschigom.

Med starejšimi dečki je v kajaku s progo najbolje opravil Vid Kancler, drugi je bil Avstrijec Max Steinbrenner, tretji pa Jan Jančar, v kanuju pa so prva tri mesta osvojili Gaber Ferlič ter Hrvata Damjan Hohnjec in Petar Habek. V konkurenci starejših deklic je veslala Ema Kuralt.

Med mlajšimi dečki in deklicami so v kajaku na stopničke prišli Benjamin Vretič, Luka Pajk in Domen Penko v kajaku. Med kajakašicami so bile najboljše Aleša Verčič, Tia Volk in Lili Pinterič, v kanuju pa Lili Pinterič,Tia Volk in Taira Smonkar.

Simon Oven zmagovalec spusta od Medvod do Tacna

Popoldne so se na Savo podali še spustaši na divjih vodah. V članski konkurenci kajakašev je pričakovano zmagal Simon Oven, ki je od Medvod do Tacna potreboval dobrih 17 minut in pol. Na drugo mesto se je s 36 sekundami zaostanka uvrstil Anže Urankar, tretji pa je bil Matija Preskar.

V članski konkurenci kanuistov je zmagal Martin Gale, pred Hrvatom Tomislavom Hohnjece in klubskim kolegom Nejcem Gradiškom. Med kajakašicami je bila v članski konkurenci tokrat na startu le Živa Jančar. V mladinski konkurenci kajakašev je z naskokom zmagal Tjaš Til Kupsch, ki je bil 39 sekund hitrejši od Jona Šenka, na tretje mesto pa se je uvrstil Klemen Breznik. V konkurenci kajakašic mladink je bila najboljša Nika Ozimc, druga je bila LaraG rm, tretja pa Alina Dulič. V kanuju med mladinci je Hrvat Janko Presecki prehitel Aljaža Marka Goloba. V Medvodah so startali tudi veterani,kjer je zmagal Djordje Mihajlović, pred Željkom Petričem in Marjanom Zgoncem.

Mlajši tekmovalci in tekmovalke so startali v Vikrčah. V K1 med starejšimi dečki je bil najboljši Tai Kolar, na drugo mesto se je uvrstil Lovro Grm, na tretje pa Luka Žagar. V kategoriji K1 starejše deklice je bila najboljša Alma Medjugorac Menedez, druga je bila Ana Veronika Klemenčič, tretja pa Ema Kuralt. V C1 starejši dečki sta veslala Hrvata Petar Habek in Damjan Hohnjec.

Med mlajšimi dečki oziroma deklicami v kajaku so na zmagovalne stopničke prišli Nal Bizjak Baraga, Luka Pajk in Maks Kuralt ter Aleša Verčič in Nora Tršan. Med cicibani je v kajaku Noah Šadel prehitel Arneja Savška, med cicibankami pa se je na progo podala Ariel Šadl.

V nedeljo se slalomska tekma s tekmovalkami in tekmovalci iz devetih držav začne ob 10. uri, druga vožnja pa sledi ob 12. uri.