Uvodne zmage domače sezone za Evo Terčelj, Benjamina Savška in Martina Srabotnika

0
520

Savske brzice so danes gostile prvo tekmovanje sezone 2022 na znameniti tacenski progi. V članski konkurenci so zmage osvojili Eva Terčelj med kajakašicami, Benjamin Savšek med kanuisti in Martin Srabotnik med kajakaši.

Olimpijski prvak Benjamin Savšek je na prvi tekmi sezone 2022 na domači progi zmagal, in sicer s slabo sekundo in pol naskoka pred največjim domačim konkurentom Luko Božičem. Savšek je bil najhitrejši tako v prvi kot v drugi vožnji, Božič pa je v obeh nastopih postavil drugi čas tekmovanja. Za končni rezultat je na tokratni tekmi štela boljša izmed dveh voženj. V članski konkurenci kanuistov je bil tretji Hrvat Matija Marinić.

Med kajakašicami je s progo najhitreje opravila Eva Terčelj in se veselila zmage pred klubsko in reprezentančno kolegico Ajdo Novak. Slednja je na drugem mestu zaostala za štiri sekunde in pol. Tretja je bila Eva Alina Hočevar.

V konkurenci kajakašev se je vrstni red po drugi vožnji kar premešal. Vodilni po prvem nastopu Vid Kuder Marušič je bil na koncu namreč tretji, na prvo in drugo mesto pa sta se uvrstila Martin Srabotnik in Peter Kauzer, ki sta bila po prvi vožnji na enajstem oziroma 21. mestu. Na koncu je Srabotnik zmagal s sekundo in 45 stotinkami prednosti pred Kauzerjem.

V članski konkurenci kanuistk je bila najboljša Irka Michaela Corcoran, druga je bila Hrvatica Katja Bengeri, tretja pa Sara Belingar. Reprezentantki Alja Kozorog in Lea Novak zaradi bolezni nista nastopili, Eva Alina Hočevar, ki se vrača po operaciji kolena, pa je tokrat veslala le v kajaku.

Spremljali smo tudi nastope mladincev in mladink. Tako v kajaku kot kanuju je v ženski konkurenci zmagala Naja Pinterič, v obeh kategorijah s precejšnjo prednostjo. V kajaku je bila druga Ula Skok, ki je zaostala za dobre štiri sekunde, tretja pa Nemka Sonja Neubauer, v kanuju pa je bila druga Nemka Emily Holler, tretja pa Asja Jug. V mladinski konkurenci kanuistov je bil najboljši Žiga Lin Hočevar, drugi je bil njegov klubski kolega Martin Gale, tretji pa tekmovalec tacenskega kluba Matej Trojanšek. V kajaku je zmaga po zaslugi Christiana Stanzela odšla v Nemčijo, drugi je bil Makedonec Angel Petrušev, tretji pa Nemec Luis Erschig. Najboljša Slovenca v tej kategoriji sta bila Jakob Šavli in Žiga Lin Hočevar na četrtem in petem mestu.

Slalomiste nova priložnost za dokazovanje čaka prihodnjo soboto, ko bo mednarodno tekmovanje gostil Solkan.