Rok Šmit in Mia Medved državna prvaka na 5000 metrov

0
85

S prvimi tekmovanji sezone 2022 niso pričeli le divjevodaši, temveč tudi sprinterji na mirnih vodah. V Brežicah so nastopili na državnem prvenstvu na 5000 metrov, kjer sta zmagala Rok Šmit in Mia Medved.

Zmagovalec državnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah na 5000-metrski razdalji je postal Rok Šmit. Bohinjec je v Brežicah za pet kilometrsko progo potreboval 22 minut in eno sekundo, tri sekunde manj od drugouvrščenega Matevža Manfrede in 18 sekund manj od Tita Faletiča, ki je osvojil bronasto kolajno.

V ženski konkurenci je bila najboljša Mia Medved, ki je postavila čas 24:32,5. Srebrno kolajno si je priveslala Živa Jančar, bronasto pa Nika Ozimc.

Kolajne v konkurenci mlajših članov so prejeli Matevž Manfreda, Tit Faletič in Santiago Leban Parada. Manfreda in Leban Parada sta bila prvi in drugi med mladinci, kjer je bronasto kolajno osvojil Tjaš Til Kupsch. Med mlajšimi mladinci je zmagal Gašper Manfreda, drugi je bil Filip Palijan, tretji pa Gregor Gašperin.

Zlato kolajno in naslov državne prvakinje med mladinkami je osvojila Nika Ozimc, ki je bila v absolutni ženski konkurenci tretja, srebro si je priveslala Eva Arh, bron pa Tia Šilc. Slednja je bila najboljša med mlajšimi mladinkami, kjer je drugo mesto osvojila Tia Prešeren, bron pa si je priveslala Eva Plesničar.

Na tekmi so nastopili tudi veterani. Zmagal je Matjaž Avšič, pred Stojanom Volkom in Borisom Irtom.

Foto: Mitja Mladkovič