Imamo nove državne prvake v spustu za mlajše kategorije.

0
602

Po državnem prvenstvu za mlajše kategorije v sprintu in slalomu na divjih vodah je prišel čas tudi za organizacijo državnega prvenstva v klasičnem spustu za najmlajše tekmovalce in tekmovalke. Ti so tekmovali na Savi Dolinki pri Radovljici.

V kajakaški konkurenci starejših dečkov se je naslova državnega prvaka razveselil Vid Oštrbenk iz KKK Čatež, drugi je bil Klemen Kavzar iz BD Steklarna Hrastnik, tretji pa Štefan Božič iz KK Soške elektrarne. Božičev klubski kolega Miha Rijavec je zmagal med mlajšimi dečki, drugi je bil Jan Ločnikar iz KKK Nivo Celje, tretji pa predstavnik tacenskega kluba Lenart Lapornik.

Med starejšimi deklicami je tako v kajaku kot kanuju slavila Eva Alina Hočevar (KK Simon). V kajaku sta se za njo zvrstili Neja Vodopivec (KK Soške elektrarne) in Manca Gosenca (KKK Ljubljana), v kanuju pa Sara Belingar (KK Soške elektrarne) in Zala Zanoškar (KKK Nivo Celje). Med mlajšimi deklicami je bila najboljša kajakašica KKK Ljubljana Helena Domanjko, druga je bila Zarja Colnar (KKK Tacen), tretja pa Sara Belingar (KK Soške elektrarne). V isti starostni kategoriji je v kanuju veslala Hana Ilijaš iz Čateža.

V kanuju je bil med starejšimi dečki najhitrejši predstavnik KK Simon Juš Javornik. Le 76 stotink sekunde je za njim zaostal Jaka Bernat iz KKK Tacen, tretji pa je bil Maj Oštrbenk iz Čateža. Med mlajšimi dečki je v kanuju zmagal Lenart Lapornik iz KKK Tacen, drugo in tretje mesto pa sta si priveslala predstavnika KK Soške elektrarne Miha Rijavec in Urban Gajšek.

V dvojcu sta med starejšimi dečki zmagala Filip Ignjič in Twan Lange iz KKK Tacen, druga sta bila Nik Pinterič in Maj Oštrbenk iz KKK Čatež, tretja pa Matevž Manfreda in Erazem Šavli iz KK Soške elektrarne. Najboljši dvojec med mlajšimi dečki sestavljata Tilen Zorko in Taj Kevin Bizjak iz KKK Krško, druga sta bila Martin Gale in Žiga Lin Hočevar iz KK Simon, tretja pa njuna klubska kolega Lan Hočevar in Rok Pistotnik. V dvojcu so nastopila tudi dekleta. Zmagali sta Helena Domanjko in Manca Gosenca iz KKK Ljubljana, drugi sta bili Lea Sušin in Maša Račič iz KKK Krško, tretji pa Brina Zupan in Gaja Bitenc iz KK Simon.

Tekmovalci in tekmovalke so nastopili še v ekipnih vožnjah. V kajaku med starejšimi dečki so se zmage veselili predstavniki prve ekipe Soških elektrarn Erazem Šavli, Štefan Božič in Andraž Pavšič, drugi so bili Hrastničani Miha Planinc, Luka Oplotnik in Klemen Kavzar, tretji pa člani prve ekipe Tacna Filip Ignjič, Lenart Burgar in Jaka Miljavec. Med mlajšimi dečki so slavili člani prve ekipe Soških elektrarn Miha Rijavec, Matevž Manfreda in Vid Polenčič. Najbolj so se jim približali klubski kolegi Jakob Šavli, Rene Jeklin in Jan Štekar, tretji pa so bili člani Tacna Žiga Zidar, Anže Marinko in Domen Bregar.

Med starejšimi deklicami so bile najuspešnejše kajakašice prve ekipe Soških elektrarn Živa Kurinčič, Ria Šribar in Neja Vodopivec, druge so bile članice BD Steklarna Hrastnik Živa Brglez, Daša Grešak in Maja Avbelj, tretje pa predstavnice Čateža Hana Ilijaš, Lea Vovk in Naja Pinterič. Slednje so zmagale v razvrstitvi mlajših kajakašic, kjer je drugo mesto pripadlo Asji Jug, Nuši Štekar in Sari Belingar iz KK Soške elektrarne. V kanuju so med starejšimi dečki zmagali člani KK Simon Nejc Gradišek, Juš Javornik in Urban Novak, drugi so bili Jakob Prevodnik, Lenart Lapornik in Jaka Bernat iz KKK Tacen, tretji pa člani KK Soške elektrarne Urban Gajšek, Miha Rijavec in Miha Faganelj.

 

Rezultati: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/DP_spust_mlajše_kategorije_2015_yTeQ.pdf