Ines Matuc 11. na EP v kajakaškem maratonu, Matija Odar 17..

0
319

Pester kajakaški vikend, ko slalomisti tekmujejo na svetovnem pokalu v Tacnu, spustaši pa na svetovnem prvenstvu v Italiji, dopolnjujejo še tekmovalci v kajakaškem maratonu. Ti ta konec tedna nastopajo na evropskem prvenstvu v slovaških Pieštanyih. Slovenske barve sta zastopala mladinka Ines Matuc, ki je bila 11., in mlajši član Matija Odar, ki je tekmovanje končal na 17. mestu.

Maloštevilčno slovensko ekipo na Slovaškem sta zastopala le mladinka Ines Matuc in mlajši član Matija Odar, ki sta s svojima nastopoma opravila že prvi tekmovalni dan prvenstva. Odarjeva je veslala v konkurenci mladink, kjer je s časom 1:37:07.318 na 18,7 kilometra dolgi progi tekmovanje končala na enajstem mestu. Naslova evropske prvakinje se je veselila Italijanka Elisabetta Maffioli, druga je bila Madžarka Lili Katona, tretja pa Španka Estefania Fernandez.

V konkurenci mlajših članov je na 26,2 kilometra dolgi progi veslal Matija Odar, ki je imel pretekli konec tedna na tekmi svetovnega pokala v Bohinju nekaj zdravstvenih težav. Odar je tekmovanje končal na 17. mestu. Novi evropski prvak med tekmovalci do 23 let je postal Norvežan Morten Minde, drugo in tretje mesto pa sta si priveslala Španca Alejandro Sanchez in Guillermo Fidalgo.

Bohinjski organizatorji so prvenstvo na Slovaškem izkoristili za promocijo prihodnjega evropskega prvenstva. »Že sedaj lahko napovemo, da bo v vseh pogledih boljši kot je ta na Slovaškem, kjer se prireditelji sicer trudijo, vendar pa bo naša trma pripomogla k potrditvi dobre slovenske organizacije največjih športnih dogodkov,« je sporočil generalni sekretar organizacijskega odbora EP v Bohinju prihodnje leto.

Uradna stran prvenstva: http://www.piestanymarathonec2014.com/