Nejc Žnidarčič najhitrejši v kvalifikacijah sprinta na SP v Valtellini.

0
551

Spustaši na divjih vodah ta teden tekmujejo na svetovnem prvenstvu v Valtellini, kjer so že opravili s tekmami v klasičnem spustu, danes pa so nastopili tudi v posamičnih kvalifikacijah v sprintu. Med kajakaši je bil najhitrejši Nejc Žnidarčič, med dvojci sta bila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar druga, Simon Hočevar pa je bil med kanuisti četrti.

Slovenski spustaši so uspešno nastopili v kvalifikacijah sprinterske preizkušnje, kjer praviloma vselej dosegajo odlične rezultate. Med kajakaši je najboljši čas kvalifikacij postavil Nejc Žnidarčič, ki je za progo potreboval 38,28 sekund in je bil več kot sekundo hitrejši od najbližjih zasledovalcev. »Zelo sem zadovoljen z današnjo vožnjo. Uspela mi je tako kot sem si jo zamislil, brez napak. Bil sem pravzaprav eden redkih tekmovalcev, ki nismo delali napak. Voda je namreč res ogromna, “role” so velike in hitro te lahko vrže na eno ali na drugo stran. Na takšni progi je potrebne tudi nekaj športne sreče, saj je voda res divja. Na jutrišnjo tekmo grem samozavestno. Bo šlo pa na vse ali nič. V finalu nas bo veslalo 15 tekmovalcev in vseh 15 je sposobnih zmagati. Zanimivo bo,« je povedal Žnidarčič. Visoko, na petem mestu, je kvalifikacije končal tudi Vid Debeljak. Novinca v članski ekipi sta kvalifikacije zaključila v trideseterici. Anže Urankar je bil 24., Rok Markočič pa 28.

Uspešna sta bila tudi oba slovenska dvojca. Tekmovalca ljubljanskega kluba Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta z dobre pol sekunde zaostanka za vodilnima Francozema pristala na drugem mestu, Blaž Cof in Simon Hočevar pa sta bila peta.

Žnidaršič, Hočevar in Cof so veslali tudi v konkurenci kanujev enosedov. S časom 42,12 se je izmed Slovencev najbolje odrezal Simon Hočevar, ki je bil četrti, Blaž Cof pa je zasedel šesto mesto. Peter Žnidaršič je preizkušnjo končal na 20. mestu.

Sobotne finalne preizkušnje si bo mogoče ogledati v prenosu na italijanski televiziji RAI Sport 2 ali v prenosu preko naslednje povezave z začetkom ob 10. uri: http://www.rai.tv/dl/RaiTV/dirette/PublishingBlock-c7daf6b9-aeb4-48ed-8e0a-3d8afe7c5f8f.html