Janoš Peterlin je uspešno tekmoval v Franciji.

0
567

Slovenski kajakaš Janoš Peterlin je v sklopu priprav na novo sezono nastopil v seriji tekem Eurolympiques, ki so jih med 23. februarjem in 3. marcem organizirali v Franciji. Najboljši rezultat si je priveslal prav na zadnji tekmi serije, kjer je v močni kajakaški konkurenci zasedel drugo mesto.

Po zimskih pripravah, ki jih je januarja in v začetku februarja opravil v Združenih arabskih emiratih, je slovenski reprezentant Janoš Peterlin odpotoval v Francijo, kjer nadaljuje s pripravami na novo sezono. Trening v Franciji je izkoristil tudi za nastop na štirih tekmah serije Eurolympiques, kjer je nanizal nekaj dobrih uvrstitev, najboljšo pa je dosegel prav na zadnji tekmi v Lannionu. Po četrtem mestu v polfinalu, je v odločilni vožnji svoj položaj izboljšal in na koncu zasedel drugo mesto, zaostal pa le za Francozom Mathieujem Biazizzojem. Na preostalih treh tekmah v Bretaniji se sicer ni uspel uvrstiti na stopničke, a bil vselej med najboljšimi. Na prvi tekmi v Roches du Diablu je bil sedmi, na drugi na istem prizorišču je zasedel peto mesto, na tretji tekmi serije v Lochristu pa je bil četrti. Za stopničkami je zaostal le za 12 stotink sekunde.

V skupnem seštevku serije je Peterlin med kajakaši zasedel četrto mesto. Najboljši je bil Francoz Boris Neveu, svetovni podprvak iz 2009, drugi je bil njegov rojak Sebastien Combot, svetovni prvak iz 2007, tretji pa Španec Joan Crespo, dobitnik bronaste kolajne iz ekipne vožnje svetovnega prvenstva leta 2009. Med kanuisti se je najbolj izkazal Denis Gargaud Chanut, med kanuistkami Caroline Loir, med kajakašicami aktualna evropska prvakinja Carole Bouzidi, med dvojci pa Klauss in Peche, ki sta Francijo zastopala na OI v Londonu.

Konkurenca v Franciji je bila kar močna, saj so poleg večine najboljših francoskih tekmovalcev, nastopili še predstavniki Španije, Velike Britanije, Nemčije, Švice, Avstrije, Belgije, Nizozemske, barve Združenih držav Amerike pa je zastopal dobitnik dveh olimpijskih kolajn Fabien Lefevre, ki se je odločil, da bo odslej tekmoval za ZDA, saj se mu lansko sezono ni uspelo uvrstiti niti v francosko olimpijsko ekipo niti v ekipo za nastop na največjih slalomskih tekmovanjih.