Jelenc: “Proga je zelo zahtevna”

0
513

Atene, 16. avgusta (STA) – V torek se bo začelo zares tudi za kajakaše in kanuiste na divjih vodah, ki so si danes na umetni progi, ki je zrasla na nekdanjem atenskem letališču, ogledali demonstracijske vožnje. “Proga je tehnično zelo zahtevna. Ima tudi dve tako imenovani “rolci” in zanesljivo bodo zmagovali le najboljši,” je po ogledu proge ocenil slovenski trener Andrej Jelenc.


Trenerje so s samo progo seznanili včeraj, ko je prišlo do prvega zapleta, saj je Mednarodna kajakaška zveza napravila skico s petimi protitočnimi vratci, pravila pa jih jasno zahtevajo najmanj šest. Po posredovanju trenerjev se je vse skupaj hitro razpletlo in v kratkem času je bila proga popravljena. “Ne razumem teh mojstrov, kot jih imenujemo v takšnih trenutkih. Podobna nepotrebna napaka se jim je pripetila že v Sydneyju,” je še razložil Jelenc.


Sicer pa je za jutrišnje tekmovanje vse nared. Televizije in sodniki so izvedli svoje generalke, proga je postavljena in testirana, tako da zdaj vključno s tekmovalci vsi čakajo na začetek. Trener Jelenc opozarja, da je slovenski tabor dobro pripravljen in da se v kvalifikacijah ne bi smelo zatakniti. Za nameček je slovenski trojki – Simeonu Hočevarju, ki nastopa v kanuju ter kajakašema Nadi Mali in Urošu Kodelji – prišla pomagat tudi skupina navijačev. “V glavnem so to sorodniki, prijatelji in nekateri člani zveze. Seveda je vsakršna podpora in dobra želja dobrodošla,” je še pristavil Jelenc.


V kvalifikacijah je med kanuisti prijavljenih 16 čolnov, v nadaljnje tekmovanje pa se jih bo uvrstilo 12, med kajakaši se bo za 20 prostih mest potegovalo 25 tekmovalcev, pri ženska pa za 15 mest 19 tekmovalk. V slovenskem taboru pričakujejo, da bodo napredovali vsi trije in posebne nervoze pred tekmo na progi, ki so jo letos že dodobra “naštudirali”, ni.