Jernej Korenjak potrdil uvrstitev v ekipo

0
546

Šobec, 02. maja (STA) – V kategoriji kajakašev na divjih vodah je, tako kot na Soči, na tradicionalnem spomladanskem klasičnem spustu na Savi Dolinki slavil Jernej Korenjak. Tokrat je bila v najštevilčnejši discipline njegova prednost pred drugouvrščenim Gregorjem Brovinskim nekoliko manjša kot na Soči. Tretji je bil Nejc Žnidarčič, čigar specialnost je sprint, tokrat pa je solidno nastopil tudi v klasičnem spustu.


Pri kanuistih je bil Jošt Zakrajšek hitrejši od Simona Hočevarja. Na tretjem mestu je bil Simonov partner iz dvoseda Aljaž Kulovec. Lučka Cankar že nekaj časa nima konkurence pri dekletih, tokrat pa si je z majhnim zaostankom praktično že zagotovila mesto v ekipi. Zanesljivo si je mesto v reprezentanci z dvema zmagama in enim drugim mestom že priveslal Jernej Korenjak. Dokončno bo reprezentanca znana po četrti izbirni tekmi, tokrat tekmi v sprintu, ki bo konec tedna v Celju.


Tekmo na Savi Dolinki je pripravil Kajak kanu kluba Ljubljana, pomembna pa je bila, ker se bodo rezultati upoštevali za izbor reprezentance za spust za nastop na evropskem prvenstvu in tekmah svetovnega pokala. Po dveh tekmah, ki sta bili konec prejšnjega tedna na Soči so si tekmovalci že lahko zagotovili mesto v ekipi, saj za izbor štejejo tri od štirih tekem.


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=41