Kraljeva na 1000 m brez polfinala

0
223

Zagreb, 04. maja (STA) – Potem ko se je dopoldne mlada kajakašica Tea Kralj tako kot izkušenejša Špela Ponomarenko uvrstila v polfinale 500-metrske preizkušnje na uvodni tekmi svetovnega pokala v kajaku in kanuju na mirnih vodah v Zagrebu, pa ji preboj v polfinale na najdaljši, 1000-metrski progi ni uspel. Kraljeva je bila namreč v svoji kvalifikacijski skupini zadnja, osma.


Bolj uspešno za slovensko vrsto je bilo na Jarunu današnje dopoldne, saj je svetovna podprvakinja na 200 m Ponomarenkova v svoji kvalifikacijski skupini na 500 m zanesljivo zmagala in potrdila dobro pripravljenost, Kraljeva pa je bila četrta. Start polfinalnih bojev v ženskem K-1 na 500 m bo danes predvidoma ob 18.15.


Tekmovanje na 500 m pa je že zjutraj končal edini moški predstavnik Slovenije na Jarunu Marko Bandel. Enaindvajsetletni član KKK Žusterna iz Kopra zaradi neizpolnjenih norm v Zagrebu nastopa na stroške kluba (Kajakaška zveza Slovenije v tem primeru namreč stroške krije le v primeru uvrstitve med najboljših 15 ali izpolnitve norme za evropsko oziroma svetovno prvenstvo), na 500 m pa je v svoji kvalifikacijski skupini zasedel zadnje mesto.


Pred tekmo v Zagrebu je bila v podobnem položaju kot Bandel (brez norme) tudi 18-letna Kraljeva, ki pa je v kvalifikacijah 500-metrske preizkušnje izpolnila zahteve za EP, ki bo med 27. junijem in 1. julijem v španski Pontevedri, in SP, ki bo med 8. in 12. avgustom v nemškem Duisburgu.


Sicer pa Bandla v soboto (približno ob 17.50) čaka še nastop v kvalifikacijah na 200 m, tako kot tudi 25-letno Ponomarenkovo in Kraljevo, ki bosta na progo šli okrog 18.20.


V hrvaški prestolnici pa ni v zadnjih letih najboljšega slovenskega mirnovodaša Jerneja Župančiča Regenta, ki še ni popolnoma okreval po bolezni. Po besedah direktorja reprezentanc Andreja Jelenca bo “Župa” na startu že na naslednji tekmi svetovnega pokala, ki jo bo med 18. in 20. majem gostil madžarski Szeged. Tam bo poleg Koprčana, ki bo prav 18. Maja praznoval 27. rojstni dan, nastopila še Ponomarenkova, po dobrem nastopu v Zagrebu pa je v “igri” za odhod na Madžarsko tudi Kraljeva. Odločitev bo padla po nedelji, ko se v Zagrebu konča uvodna tekma svetovnega pokala.


Več informacij:
http://www.kajak.hr/wc2007/wc2007.php