Ponomarenkova v finale A, Kraljevi norma

0
549

Zagreb, 04. maja (STA) – Slovenski kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko in Tea Kralj sta na uvodni tekmi svetovnega pokala v Zagrebu opravili s polfinalnima preizkušnjama na 500 metrov. Ponomarenkova je v svoji skupini osvojila tretje mesto in bo tako v soboto ob 9.40 nastopila v velikem finalu, medtem ko je bila Kraljeva s šestim mestom v svoji polfinalni skupini za preboj v A ali B finale prepočasna. Kraljeva je kljub temu že zjutraj v kvalifikacijah s časom 1:58 izpolnila zahteve za EP, ki bo med 27. junijem in 1. julijem v španski Pontevedri, in SP, ki bo med 8. in 12. avgustom v nemškem Duisburgu.


Kraljeva je nastopila v prvi polfinalni skupini (od štirih) in zasedla šesto mesto za švedsko, kanadsko, belgijsko, srbsko in poljsko tekmovalko. Izkušenejša Ponomarenkova je v drugi polfinalni skupini nastopila v skladu s pričakovanji in si zagotovila sobotni finalni nastop. Večji del proge je Ponomarenkova vodila, a je na polovici proge zapela v lokvanj in se povsem ustavila. Kljub temu ji je uspelo odveslati prepričljiv tretji čas, zaostala je le za Kitajko Hongyan Zhong in Južnoafričanko Jennifer Hodson, ter si tako priborila finale.


V soboto svetovno podprvakinjo na 200 m Ponomarenkovo čaka nastop v kvalifikacijah na 200 m, pridružila se ji bo tudi Kraljeva, poleg njiju pa bo v moški konkurenci v kvalifikacijah na 200 m nastopil še edini slovenski moški predstavnik Marko Bandel. Slednji je že zjutraj končal z nastopi na 500 m.


Več informacij:
http://www.kajak.hr/wc2007/wc2007.php