Slovenci uspešno čez kvalifikacije najkrajše discipline

0
500

Zagreb, 05. maja (STA) – Slovenski kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko in Tea Kralj sta uspešno prestali sobotne kvalifikacije 200-metrske preizkušnje na tekmi svetovnega pokala v Zagrebu in se uvrstili v nedeljski polfinale. Svetovna podprvakinja na tej razdalji je v svoji kvalifikacijski skupini osvojila drugo mesto, Kraljeva pa osmo.


V moški konkurenci se je na najkrajši progi dobro znašel tudi edini slovenski predstavnik na Jarunu Marko Bandel, ki je v prvi kvalifikacijski skupini zasedel sedmo mesto in se kot zadnji iz skupine še uvrstil v jutrišnji polfinale.


Že dopoldne pa je Ponomarenkova opravila nastop v finalu A tekme na 500 in osvojila končno šesto mesto s časom 1:56,092. Zmage na umetni progi na Jarunu se je na omenjeni razdalji veselila Švedinja Sofia Paldanius (1:52,972) pred Kitajko Hongyan Zhong (1:54,201) in Poljakinjo Beato Mikolajczyk (1:54,721). Kraljeva je v tej disciplini izpadla v petkovem polfinalu.


V hrvaški prestolnici pa ni v zadnjih letih najboljšega slovenskega mirnovodaša Jerneja Župančiča Regenta, ki še ni popolnoma okreval po bolezni. Po besedah direktorja reprezentanc Andreja Jelenca bo “Župa” na startu že na naslednji tekmi svetovnega pokala, ki jo bo med 18. in 20. majem gostil madžarski Szeged. Tam bo poleg Koprčana, ki bo prav 18. maja praznoval 27. rojstni dan, nastopila še Ponomarenkova, po dobrem nastopu v Zagrebu pa je v “igri” za odhod na Madžarsko tudi Kraljeva. Odločitev bo padla po nedelji, ko se v Zagrebu konča uvodna tekma svetovnega pokala.


Več informacij:
http://www.kajak.hr/wc2007/wc2007.php