Znani potniki za Bihač

0
513

Celje, 06. maja (STA) – Slovenski spustaši so v soboto na reki Savinji v Celju opravili še zadnjo izbirno tekmo, tako da je reprezentanca, ki bo sodelovala na evropskem prvenstvu v spustu na divjih vodah med 17. in 20. majem v Bihaču, že znana. Normo so izpolnili kajakaša Jernej Korenjak, ki ga v Celju ni bilo, saj si je z dvema zmagama in drugim mestom že pred tem zagotovil mesto v ekipi, in Nejc Žnidarčič ter kajakašica Lučka Cankar, ki pa zaradi študijskih obveznosti na EP ne bo nastopila. Ekipi se bo pridružila na tekmah svetovnega pokala.


Korenjaku in Žnidarčiču pa bosta “družbo” v Bihaču delala še Gregor Brovinsky in Lovro Leban. Oba sta za normo A sicer zaostala za dober odstotek in pol, vendar imata v skladu z merili možnost nastopa na prvenstvu. V primeru uvrstitve med prvih 18 jima bo stroške krila Kajakaška zveza Slovenije, v nasprotnem pa matična kluba. Ekipo morajo v začetku tedna potrditi še organi zveze.


“Odločitev o sestavi ekipe za junijske tekme svetovnega pokala bo padla po evropskem prvenstvu. Ker je letošnje svetovno mladinsko prvenstvo v ZDA povezano z velikimi stroški, bodo po vsej verjetnosti najboljši mladinci dobili priložnost nastopa na kateri od tekem svetovnega pokala,” je v sporočilu za javnost zapisal direktor kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc.


Prvi tekmi svetovnega pokala bosta na sporedu 9. in 10. junija v avstrijskem Loferju, tretja in četrta preizkušnja bosta 16. in 17. junija v čeških Karlovih Varih, peta in šesta pa 23. in 24. junija v italijanski Ivrei.
Sicer pa so v sobotnem sprintu na nezahtevni progi na Savinji zmage slavili kajakaš Žnidarčič, kajakašica Cankarjeva, dvojec Anže in Jure Janežič, medtem ko članskega obračuna kanuistov ni bilo, med mladinci pa se je zmage veselil Blaž Cof.


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=41