Jernej Korenjak prvi zmagovalec Ljubljanskega kajakaškega maratona

0
564

Ljubljana, 28. oktobra – Prva izvedba Ljubljanskega kajakaškega maratona je na start pod Prulski most na Ljubljanici privabila nekaj več kot 100 tekmovalcev. Na nekoliko narasli reki so imeli nekaj težav tekmovalci v kajakih za mirno vodo, za divjevodaše pa je bil to predvsem preizkus trenutne kondicijske pripravljenosti. Najuspešnejši tekmovalci so bili člani KKK Ljubljana, ki je bil tudi organizator tekmovanja.


Že takoj s starta sta najhitreje zaveslala Gregor Brovinsky in Jernej Korenjak, ki sta si že do prvega obrata na Livadi, po 10 minutah veslanja priveslala precejšnjo prednost. Brovinsky je vodil prvi dve tretjini proge. Pred začetkom zadnjega, 6 km dolgega kroga je Korenjak pospešil, Brovinsky pa ni bil sposoben slediti močnejšemu tempu. Do cilja je vrstni red prvih dveh ostal enak, razlika pred zasledovalci pa je bila celih pet minut.


Nastopili so tekmovalci v vseh starostnih kategorijah. Pri mladincih je bil najhitrejši Janez Kastelic iz domačega kluba, pri najmlajših, ki so veslali v slalom čolnih samo en krog, pa Jure Kljun iz KK Simon.


Po tekmovanju je Kajakaška zveza Slovenije podelila osmim slovenskim kajakaškim klubom še 10 kajakov za slalom, ki jih bodo v klubih namenili programom razvoja  najmlajših kategorij.


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=45