Jošt Zakrajšek 11. na 5000 metrov in 5. v finalu B na 1000 metrov.

0
537

Sprinter na mirnih vodah Jošt Zakrajšek je opravil s prvima finalnima nastopoma na svetovnem prvenstvu v Moskvi. Na 1000-metrski razdalji je veslal v finalu B, kjer je zasedel peto mesto, v skupni razvrstitvi na tej razdalji pa 14. Popoldne je nastopil še na 5000 metrov in zasedel enajsto mesto.

Jošt Zakrajšek, ki je na prizorišču letošnjega svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah že dosegel nekaj odličnih rezultatov, je v polfinalu na 1000 metrov le za las izpadel iz skupine tekmovalcev, ki so se uvrstili v finale A in s tem boja za odličja. V Moskvi je na tej razdalji tako veslal v finalu B, kjer so se tekmovalci potegovali za čim boljšo uvrstitev med 10. in 18. mestom. V tej skupini je veslalo precej zvenečih imen sprinta na mirnih vodah, vključno z dobitniki kolajn na največjih tekmovanjih. V finalu B je s prednostjo dveh sekund zmagal Portugalec Fernando Pimenta, drugi pa je bil Poljak Rafal Rosolski. Tekmovalci med tretjim in petim mestom so v cilj priveslali znotraj ene sekunde. To je uspelo Srbu Dejanu Pajiću, Švicarju Fabiu Wyssu in Joštu Zakrajšku, ki si je s petim časom tekme priveslal skupno 14. mesto na 1000 metrov. Finale A na tej razdalji je postreglo z nekoliko presenetljivim razpletom, saj si je naslov svetovnega prvaka priveslal Čeh Josef Dostal, ki je startal na progi 9, drugi je bil Bolgar Miroslav Kirčev, ki je veslal poleg njega, tretji pa Danec Rene Holten Poulsen. Slednji je bil poleg Nemca Maxa Hoffa eden izmed glavnih favoritov za zmago, saj sta blestela v prvem delu sezone. Max Hoff, ki je stal na stopničkah na prav vseh letošnjih tekmah na 1000 metrov, je bil šele deveti.

Popoldne je Jošt Zakrajšek startal še na 5000 metrov, kjer je s časom 21:24.596 priveslal do enajstega mesta. Naslov svetovnega prvaka si je priveslal Avstralec Ken Wallace, drugi je bil Nemec Max Hoff, tretji pa Francoz Cyrille Carre.

Zadnji dan prvenstva bo Jošt Zakrajšek startal v finalu C na 500 metrov.

 

Rezultati: http://www.results.imas-sport.com/imas/regatta.php?competition=wettkampf_112

Uradna stran: http://www.canoemoscow2014.com/