Jošt Zakrajšek državni prvak na 1000 metrov

0
374

V nič kaj prijetnih tekmovalnih razmerah so danes sprinterji in sprinterke na mirnih vodah nastopili na državnem prvenstvu na Bledu, kjer so se borili za kolajne na 1000-metrski razdalji. V članski moški konkurenci kajakašev se je zmage veselil Jošt Zakrajšek.

Kajakaš tacenskega kluba Jošt Zakrajšek, ki je uspešno tekmoval na največjih mednarodnih tekmovanjih letošnje sezone, je po pričakovanjih zmagal v finalu članov na 1000 metrov, a zmaga ni bila enostavna. Manj kot sekundo za njim je namreč v cilj priveslal Tit Faletič, medtem ko je bronasta kolajna pripadla Matiji Preskarju, ki pa je imel za vodilno dvojico že večji zaostanek.

V članski ženski konkurenci je bila najboljša članica KKK Orka Szilvia Kollo, druga je bila članica novega kluba KKK Zlatorog Carolina Moncorvo, tretja pa kajakašica Žusterne Metka Volk Štefič.

V mladinski konkurenci kajakašev na 1000 metrov je bil najboljši član Soških elektrarn Matevž Manfreda, dobitnik treh kolajn na letošnjem evropskem in svetovnem mladinskem prvenstvu, drugi je bil Ljubljančan Tjaš Til Kupsch, tretji pa Santiago Leban Parada. Med mladinkami je zmagala Tia Franca, pred Lucijo Olenik in Hano Bedrnjak. Med mladinskimi kajakaškimi dvojci na 1000 metrov je bila najboljša naveza Vid Černe – Matevž Manfreda, druga sta bila Tjaš Til Kupsch in Blaž Mihelič, tretja pa Santiago Leban Parada in Gašper Manfreda. Med mladinkami sta bili v dvojcu najhitrejši Eva Plesničar in Zala Jakulin, drugi sta bili Tia Franca in Lucija Olenik, tretji pa Anja Lamot in Eleonora Pogačnik. V konkurenci mlajših mladincev K1 1000m je zmagal Jure Kragelj, drugi je bil Vid Černe, tretji pa Gašper Manfreda.

Državni prvak na 1000 metrov med starejšimi dečki je postal Filip Palijan, drugi je bil Anej Čušin, tretji pa Tilen Ivančič. Med starejšimi deklicami se je zmage veselila Eleonore Pogačnik, druga je bila Tia Čušin, tretja pa Deborah Jakomin. V kajakaškem dvojcu na 1000 metrov v tej starostni kategoriji so prva tri mesta osvojile Eva Plesničar in Zala Jakulin, Ana Veronika Klemenčič in Pia Ana Grzin ter Mija Danilovič in Chantal Besednjak. Med starejšimi dečki sta najhitrejši dvojec sestavljala Tilen Ivančič in Nejc Leskovec Kankaraš, druga sta bila Anej Čušin in Savin Bratuž, tretja pa Tilen Kolbe in Žiga Vižintin.

Na 1000-metrski razdalji so se za naslove državnih prvakov in prvakinj potegovali še mlajši dečki in deklice. Med dečki je bil najboljšu Aljaž Grzin, drugi je bil Luka Šuster, tretji pa Tjaž Burgar. V konkurenci mlajših deklic je bila najboljša Aljoša Verčič, srebrno kolajno si je priveslala Tia Volk, bron pa Luna Jakulin. Slednja je skupaj z Ajdo Bratkovič Žižek prišla do naslova državnih prvakinj v kajakaškem dvojcu mlajših deklic, kjer sta bili drugi Tia Volk in Lili Pinterič, tretji pa Taira Smonkar in Taja Grubiša. Med mlajšimi dečki sta bila najboljša Nik Prodan in Tjaž Burgar, drugo mesto sta osvojila Luka Lozej in Martin Župančič, tretje pa Luka Šuster in Jan Sevčnikar.

V nedeljo se državno prvenstvo na Bledu nadaljuje s 500- in 200-metrskimi tekmami.

Vsi rezultati: https://www.timing-mojstrana.com/17-18-9-2022-bled-drzavno-prvenstvo-v-sprintu-na-mirnih-vodah-2022/