Jošt Zakrajšek državni prvak v morskem kajakaštvu.

0
592

Koper je gostil peto državno prvenstvo v kajakaškem maratonu in tekmovanje za pokal Kopra, ki ni pozdravil le kajakašev, temveč tudi tekmovalce v SUP-u. Naslov državnega prvaka v morskem kajakaštvu si je priveslal sprinter na mirnih vodah Jošt Zakrajšek.

Start tokratne preizkušnje v morskem kajakaštvu je bil v Kopru, cilj pa bi po prvotnih načrtih moral biti v Bernardinu, a so progo zaradi vremenskih razmer skrajšali in cilj je bil v Strunjanu. Jošt Zakrajšek, član KKK Tacen, je v cilj priveslal kot prvi, po štiridesetih minutah in petdesetih sekundah veslanja. Na drugo mesto se je uvrstil kajakaš KKK Ljubljana Anže Urankar, ki je za progo porabil 43 minut in deset sekund, tretji pa je bil njegov klubski kolega Tim Novak, ki je za Urankarjem zaostal za dobrih 40 sekund.

V konkurenci mladincev se je zmage veselil Urban Novak iz KK Simon, drugi je bil Aleksander Raduha iz BD Bistrica, tretji pa Matija Preskar iz KKK Krško.

V konkurenci veteranov je s preizkušnjo najhitreje opravil Matjaž Avšič, drugi je bil Janez Bostner, tretji pa Boris Irt.

V kategoriji SUP je bil najhitrejši Alberto Sammarco, za njim pa sta ciljno linijo prečkala Paolo Moretti in Edy Campagnaro.

 

Vsi rezultati so na voljo tu.