Eva Alina Hočevar nominirana za svetovno kajakaško nagrado.

0
613

Mladinska svetovna prvakinja in mladinska evropska podprvakinja v slalomu na divjih vodah Eva Alina Hočevar je nedavno v Španiji prejela drugo nagrado v izboru najboljših mladih evropskih športnikov, zdaj pa ima možnosti še za eno priznanje. Razglasili so namreč nominirance za letošnje kajakaške nagrade (World Paddle Awards), med nominiranci v kategoriji mladincev pa je tudi Hočevarjeva.

Kajakašica in kanuistka Eva Alina Hočevar je nominirana za “zlato veslo” v kategoriji mladincev, kjer ima hudo konkurenco v tekmovalkah in tekmovalcih različnih disciplin, mnogi med njimi se lahko pohvalijo s kolajnami tudi v članski konkurenci. Poleg Eve Aline Hočevar so nominirani lanska dobitnica “zlatega vesla” v tej konkurenci Čehinja Barbora Dimovova, Madžar Benedek Kos, Francozinja Doriane Delassus, Britanka Ottilie Robinson-Shaw, Kanadčanka Sophia Jensen, predstavnik Mavricija Terence Saramadif, Danec Thorbjorn Rask in Francoz Tom Dolle.

Slovenski nominiranci se doslej lahko pohvalijo s tremi osvojenimi nagradami. Lani je nagrado za najboljšega športnika prejel Peter Kauzer, v kategoriji medijskih predstavnikov pa je zmagala Nina Jelenc. Leto prej se je nagrade za projekt Balkan Rivers Tour veselil Rok Rozman. Med nominiranci preteklih izvedb svetovnih kajakaških nagrad pa najdemo tudi Petra Kauzerja starejšega, Nejca Žnidarčiča ter Luko Božiča in Saša Taljata.

 

Glasovanje javnosti poteka do 9. decembra.

 

Za Evo lahko glasujete na naslednji povezavi, pod predstavitvenim besedilom kliknite črn palec. Ko bo glas oddan, bo palec postal siv:

http://www.worldpaddleawards.com/nominees/2018-eva-alina-hocevar-slovenia